NBA: Reptorsi ne staju, Jokić sjajan, trojke Galinarija za trijumf Nagetsa!

Protekle noći u NBA ligi je odigrano šest utakmica, a veče je obeležio deseti trijumf zaredom Toronto Reptorsa i sjajna partija Rajana Andersona. Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je još jednu odličnu partiju u dresu Denver Nagetsa u trijumfu nad Vašington Vizardsima sa 117:113. 

Košarka 29.01.2016 | 11:00
NBA: Reptorsi ne staju, Jokić sjajan, trojke Galinarija za trijumf Nagetsa!

Jokić je na terenu proveo nešto više od 25 minuta i za to vreme je zabeležio 15 poena, deset skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Mladi košarkaš je imao šut iz igre 7/12, od kojih je jedan pokušaj bio za tri poena, uz promašaj, a od tri slobodna bacanja pogodio je samo jedno.

Vizardsi i Nagetsi su vodili veliku borbu u Vašingtonu, a gosti su meč prelomili zahvaljujući trojkama Danila Galinarija. Italijan je upisao četiri trojke i utakmicu je završio sa 26 poena, šest asistencija i pet skokova, a veliku pomoć imao je u Emanuelu Mudijeju, koji je dodao 20 poena.

Na drugoj strani, Garet Temp je imao 20 poena i pet skokova, Džon Vol je dodao 17 poena, devet asistencija i sedam skokova, dok je Bredli Bil dodao isti broj poena.

Nagetsi posle tog trijumfa imaju 18 pobeda i 29 poraza, dok je skor Vizardsa 20/24.

Protekle noći u NBA ligi je odigrano šest utakmica, a veče je obeležio deseti trijumf zaredom Toronto Reptorsa i sjajna partija Rajana Andersona.

Reptorsi su do desete uzastopne pobede, a 31. ove sezone, došli u duelu sa Njujork Niksima rezultatom 103:93.

Tim iz Toronta su do trijumfa predvodili Demar Derozan i Kajl Louri sa po 26 poena. Louri je imao i deset asistencija i šest skokova, a odličan je bio i Jonas Valančunas sa 11 poena i 18 skokova.

Kod Niksa, Aron Aflalo je upisao 20 poena, Saša Vujačić je dodao 13 poena i šest skokova, a Džerijan Grant isti broj poena i šest asistencija.

Među igračima, istakao se Rajan Anderson, koji je predvodio Nju Orleans Pelikanse do pobede nad Sakramento Kingsima sa 114:105. Anderson je postigao 26 poena i devet skokova, a uz njega se istakao Džru Holidej sa 25 poena, osam asistencija i pet skokova.

U timu Kingsa, Demarkus Kazins je imao 26 poena, deset skokova i šest asistencija, a Ben Meklemor je dodao isti broj poena.

U noći između četvrtka i petka, trijumfe su još upisali Denver Nagetsi, Indijana Pejsersi, Memfis Grizlisi i Čikago Bulsi.

Najubedljiviji bili su Bulsi, koji su slavili na gostovanju Los Anđeles Lejkersima sa 114:91.
Džimi Batler je sa 26 poena i deset skokova učestvovao u tom trijumfu, Pau Gasol je dodao 21 poen, 12 skokova i sedam asistencija, a Derik Rouz je upisao 16 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Na drugoj strani, Džordan Klarkson je imao 16 poena, dva više od Brendona Basa i Džulijusa Rendla, koji je dodao i osam skokova.

Grizlisi su takođe bili ubedljivi trijumfom nad Milvoki Baksima sa 103:83. Najbolji u 27. pobedi tima iz Memfisa bio je Džef Grin sa 21 poenom i pet skokova, dok je Mark Gasol dodao 15 poena i osam skokova. Kod Baksa, Greg Monro je imao 21 poen i sedam skokova.

U jedinoj preostaloj utakmici, Pejsersi su slavili protiv Atlanta Hoksa sa 111:92. Monta Elis je tu utakmicu završio sa 25 poena, šest asistencija i pet skokova, Majls Tarner je dodao 20 poena i šest skokova, a Džordž Hil 18 poena i osam skokova. U poraženom timu, Džef Tig je upisao 20 poena i pet asistencija.

Komentari / 0

Ostavite komentar