Vered ispao iz tima, Zvezda čeka još jednog igrača!

U nedelju kada crveno-beli budu poleteli za Kipar biće poznato mnogo toga, pa i da li odlazi Jovanović. Štoper iz inostranstva je bilzu, iako je Moledo "propao". Evo i gde će svi klinci na pozajmice...

Fudbal 29.01.2016 | 10:40
Vered ispao iz tima, Zvezda čeka još jednog igrača!

Ni drugi pokušaj Crvene zvezde i Idana Vereda nije uspeo.

Nakon što je jesenas glatko izgubio mesto u startnih 11 i uglavnom sa klupe, ili tribina, gledao kako to rade Slavoljub Srnić, Darko Plavšić i Aleksandar Katai, trener Miodrag Božović odlučio je da povede Izraelca u Sloveniju i pruži mu šansu da se nametne, ali...

Sudeći prema informacijama koje je sportski direktor Blažo Raosavljević izneo, od toga neće biti ništa.

Vered neće putovati na Kipar na drugi deo priprema za prolećni deo sezone, a da li će omaleni krilni napadač biti prosleđen na pozajmicu ili će s njim biti raskinut ugovor, biće poznato u narednih nekoliko dana.

Među 25 putnika na Kipar neće biti ni "klinaca", koji su prosleđeni na kaljenje. Stojanoviću i Manojloviću, pišu "Novosti", priključiće se Živković, Mijailović i Tufegdžić, tako da će Crvena zvezda u redovima nove filijale, Bežanije, imati petoricu fudbalera ovog proleća.

Od ranije se zna da će Matos i Ahčin u Novi Pazar, golman Trkulja će u Zemun, a Vićić u Loznicu.

Verovatno bi na pozajmicu išao i omaleni Adžić, ali je on doživeo tešku povredu ligamenata kolena i posle operacije sledi mu tri do šest meseci pauze.

Nakon što je potpisan ugovor sa Davidom Babunskim i skoro pa završen posao sa Damijanom Le Talekom, Raosavljević se okrenuo potrazi za štoperom, a tu nije za sada bilo dobrih vesti, jer je izgleda Brazilac Moledo završio sve sa Panatinaikosom. Prošao je lekarske preglede i od predstavljanja u Atini deli ga "raskusurivanje" između "zelenih" i njegove agencije (navodno, postoji stari dug od 650.000 evra koji bi morao da bude izmiren pre toga).

"Ostaje nam da do odlaska na Kipar probamo da dovedemo štopera", rekao je Raosavljević "Novostima".

On je upitan i za navodno interesovanje Rubina, koji je spreman da Božoviću ponudi godišnju platu od 2,4 miliona evra i to sve u periodu godine kada u Crvenoj zvezdi najavljuju produžetak saradnje sa šefom struke.

"Božović neće menjati stav, želi da završi započeti posao. Razgovarano je s njim oko produžetka saradnje, postoji obostrana zainteresovanost, ali ništa još nije odlučeno", rekao je Raosavljević.

Ostaje i nejasno šta znači "započeti posao" i da li to znači i napad na Ligu šampiona naredne sezone.

Generalni direktor Zvezdan Terzić u intervjuu koji je dao novinarima u Sloveniji nagovestio je da će klub, ipak, ove zime prodati Vukašina Jovanovića i to nagoveštava da Zvezda jeste blizu da "završi" štopera iz inostranstva. Zajedno sa Jovanovićem, koji bi trebalo da nastavi karijeru u Bordou (iako ima još ponuda), iz kluba će krenuti i Luka Jović, koji je prema informacijama do kojih je došao MONDO potpisao za Benfiku.

"Obojica su zasad tu, do nedelje i odlaska na Kipar znaće se i njihov status. Za Jovanovića imamo nekoliko ponuda, dok Jović mora sam da preseče", rekao je Raosavljević.

Crveno-beli će u nedelju otputovati na Kipar i tamo boraviti do 14. februara. Zakazano je pet kontrolnih mečeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar