Kolegijum ni riječ o smjeni Mihajilice

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 9. februara u 10 časova, odlučio je danas skupštinski kolegijum.

Republika Srpska 25.01.2016 | 18:20
Kolegijum ni riječ o smjeni Mihajilice

Predsjednik skupštine, Nedeljko Čubrilović, kaže da predloženi dnevni red 9. sjednice ima ukupno 23 tačke, od čega pet prijedloga zakona, sedam nacrta, te izvještaje, strategije i prijedloge pojedinih odluka.

Biće razmatrani prijedlozi zakona o stečaju, o suzbijanju korupcije, organizovanog kriminala i najtežih oblika privrednog kriminala, o prevozu opasnih materija, o izmjenama i dopunama Zakona o republičkoj upravi, o izmjenama i dopunama zakona o registraciji poslovnih subjekata u Republici Srpskoj. Kolegijum nije raspravljao o zahtjevu Odbora za bezbjednost za smjenu Milanka Mihajlice.

SDS je u nedoumici: to što zahtjev za razriješenje Mihajlice nije bio na dnevnom redu skupštinskog kolegijuma može značiti ili da se odbor obratio direktno Komisiji za izbor i imenovanja, ili da je Čubrilović „glas razuma" u vladajućoj koaliciji, kaže Vukota Govedarica.

Čubrilović je rekao i to da će 12. februara biti održana sjednica skupštinskog Kolegijuma za održavanje 10. redovne sjednice, koja bi trebalo da bude održana 23. februara.

Pogledajte prilog BN TV

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

asa

25.01.2016 17:28

Kukavice ne smiju ni a prpa

ODGOVORITE
Name

zumba

25.01.2016 18:06

Milanko je posten covjek.

ODGOVORITE
Name

srs rs

25.01.2016 18:57

Normalno da je pošten, kad je srpski radikal.

Name

Mina

25.01.2016 18:17

Jasno je ovdje da je samo odložena smjena Mihajlice zbog kritike kriminalaca u MUP-u, ne otkrivenih i procesuiranih već i mnogobrojnih zvanično neotkrivenih. Smjena će biti izvršena poslije Skupštine o referendumu koji se mora održati Tužilaštvo BiH mora što prije ''pasti'', jer Radončić je priveden red je na našeg Milu, ako se ne spriječi referendumom gotovo je a on je kukavica da bi izdržao dan pritvorqa.

ODGOVORITE