Drugo polugodište u novim klupama

Učenici viših razreda Područne škole „Vuk Karadžić“ iz Ćukala, u opštini Srbac, drugo polugodište dočekali su u novim školskim klupama. Sredstva za nabavku klupa obezbjeđena su u humanitarnoj akciji pod nazivom „Nova klupa – novi osmjeh“ koju je ova škola organizovala u novembru prošle godine.

Republika Srpska 25.01.2016 | 12:40
Drugo polugodište u novim klupama

Na donatorskoj piredbi u Društvenom domu u Sitnešima nastupile su brojne sekcije centralne i područnih škola sa zapaženim kulturno-zabavnim programom. Umjesto ulaznica, posjetioci su davali humanitarne novčane priloge za nabavku školskog namještaja.

„Donatorska priredba je uspjela, a prikupljena sredstva nadmašila su sva naša očekivanja“, kaže direktorica škole „Vuk Karadžić“, Vesna Savić. U pomoć su priskočila i neka javna i privatna preduzeća, roditelji učenika, radnici škole i mnogi drugi građani.

U toku ove akcije, nabavljena su i ulazna vrata za zgradu centralne škole u Sitnešima, kojoj pripada područna škola u Ćukalima. Za vrijeme zimskog raspusta vrata je namjestila firma „Elips“ iz Bajinaca. U ime kolektiva, učenika i roditelja, direktorica Vesna Savić se zahvalila svima koji su pomogli da se nabave klupe, a posebno Željki Djukić, bivšoj radnici škole koja se nalazi u Švajcarskoj, na donaciji od 1400 KM za kupovinu vrata.

S. K.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mihailo M.

25.01.2016 14:36

Cestitamo! Djeca ce svoju zhvalnost donatorima izrraziti tako sto ce imati primjerno vkadanje i bolje ocjene!

ODGOVORITE
Name

jovo

25.01.2016 17:12

Svaka čast donatorima ali šta Dane uradi u prosveti?Krade i zapošljava stranačke kadrove dns,lopina.

ODGOVORITE