Radnici dobili plate, funkcioneri na čekanju

Nakon što su izmireni dugovi za doprinose u iznosu od oko 400.000 maraka, Poreska uprava Republike Srpske deblokirala je račun opštine Srbac, čime su stvoreni uslovi da se bar djelimično, zavisno od priliva sredstava, izmiruju obaveze prema budžetskim korisnicima.

Republika Srpska 21.01.2016 | 17:05
Radnici dobili plate, funkcioneri na čekanju

Načelnik opštine Drago Ćirić kaže da je dao prioritet socijalnim i boračkim kategorijama, a nakon toga je isplaćena plata radnicima opštinske administracije za oktobar mjesec.

„Odlučio sam da načelnici odjeljenja opštinske uprave i ja malo pričekamo, jer smo zasigurno u povoljnijem materijalnom položaju od drugih, mada se to nekima baš nije svidjelo“, kaže Ćirić. On dodaje da je ova lokalna zajednica u velikoj finansijskoj krizi zbog kreditnih i ostalih obaveza iz ranijeg perioda, što dovodi do kašnjenja isplate grantova javnim preduzećima i ustanovama. Ćirić vjeruje da će se stanje poboljšati, a do kraja mjeseca očekuje da će biti doznačena sredstva Centru za kulturu i sport i lokalnoj radio-stanici Srbac, koji su u najgorem stanju.

Zbog krize zakonodavne vlasti, odbornici u ovoj lokalnoj zajednici nisu se sastali osam mjeseci, pa je izostalo donošenje veoma važnih odluka, kao i budžeta za ovu godinu, tako da će se za prva tri mjeseca primjenjivati model privremenog finansiranja, što će se negativno odraziti na realizaciju investicionih projekata i nekih poslova u vezi sa podsticajima u poljoprivredi i malim i srednjim preduzećima za zapošljavanje radnika, stipendiranje đaka i studenata itd.

S. K.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Petar Mrđa

21.01.2016 18:45

Gospodin Drago Ćirić ima moju potpunu podršku. Najveća greška mu je što je okružen uglavnom nesposobnim ljudima koji ne znaju raditi svoj posao. Ali dobro, mora se skupštinska većina održti pa tako je kako je.

ODGOVORITE