Радници добили плате, функционери на чекању

Након што су измирени дугови за доприносе у износу од око 400.000 марака, Пореска управа Републике Српске деблокирала је рачун општине Србац, чиме су створени услови да се бар дјелимично, зависно од прилива средстава, измирују обавезе према буџетским корисницима.

Република Српска 21.01.2016 | 17:05
Радници добили плате, функционери на чекању

Начелник општине Драго Ћирић каже да је дао приоритет социјалним и борачким категоријама, а након тога је исплаћена плата радницима општинске администрације за октобар мјесец.

„Одлучио сам да начелници одјељења општинске управе и ја мало причекамо, јер смо засигурно у повољнијем материјалном положају од других, мада се то некима баш није свидјело“, каже Ћирић. Он додаје да је ова локална заједница у великој финансијској кризи због кредитних и осталих обавеза из ранијег периода, што доводи до кашњења исплате грантова јавним предузећима и установама. Ћирић вјерује да ће се стање побољшати, а до краја мјесеца очекује да ће бити дозначена средства Центру за културу и спорт и локалној радио-станици Србац, који су у најгорем стању.

Због кризе законодавне власти, одборници у овој локалној заједници нису се састали осам мјесеци, па је изостало доношење веома важних одлука, као и буџета за ову годину, тако да ће се за прва три мјесеца примјењивати модел привременог финансирања, што ће се негативно одразити на реализацију инвестиционих пројеката и неких послова у вези са подстицајима у пољопривреди и малим и средњим предузећима за запошљавање радника, стипендирање ђака и студената итд.

С. К.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петар Мрђа

21.01.2016 18:45

Господин Драго Ћирић има моју потпуну подршку. Највећа грешка му је што је окружен углавном неспособним људима који не знају радити свој посао. Али добро, мора се скупштинска већина одржти па тако је како је.

ОДГОВОРИТЕ