Cvetković podigao letvicu pred derbi sa Zvezdom!

Plejmejker Partizana minulog vikenda je zasenio sve igrače ABA lige sa indeksom korisnosti 42!

Košarka 22.01.2016 | 18:20
Cvetković podigao letvicu pred derbi sa Zvezdom!

Aleksandar Cvetković u subotu je u Novom Mestu pružio verovatno najbolju partiju u seniorskoj karijeri.

U pobedi Partizana nad Krkom (70:75), prvom ove sezone na gostovanjima, njegovo ime je 40 puta pomenuto u tekstualnom "play-by-play" prenosu, od toga čak 37 puta u pozitivnom kontekstu!

Cvetković je šutirao 6/6 za dva poena, 6/6 sa linije slobodnih bacanja, nanizao 21 poen, tri skoka, sedam asistencija, sedam ukradenih lopti i nijednu izgubljenu, a uz to je nad njim načinjeno sedam faulova.

Da nije bilo jedne lične greške i dva promašena šuta za tri poena (ukupno 1/3), bila bi to savršena individualna rola, ali i ovako je Cvetković sa indeksom korisnosti 42 postao najkorisniji igrač (MVP) 20. kola ABA lige, ispred Filipa Kraljevića (Zadar) sa 33 i Tadije Dragićevića (Budućnost) sa 32.

Zanimljivo je da je time izjednačio regionalni rekord za ovu sezonu, čiji vlasnik je bio bek Sutjeske Nemanja Vranješ. On je do indeksa 42 stigao dva kola ranije, upravo protiv Partizana, u meču posle koga je smenjen trener Petar Božić, a postavljen Aleksandar Džikić.

Džikić je Cvetkovića promovisao u prvog plejmejkera, ispred Džamara Vilsona, na šta je nekada veliki talenat srpske košarke odgovorio solidnom igrom u pobedi nad Cibonom (8p, 3sk, 6as, 2ukr) i "eksplozijom" protiv Krke.

U sledećem kolu igra se "večiti" derbi, gde će pred popularnim Cveletom i crno-belima biti najveći mogući izazov - aktuelni šampion ABA lige i učesnik Top 16 faze Evrolige.

Ta utakmica na programu je u ponedeljak 25. januara od 21 čas, a domaćin je Partizan, koji će samim tim imati veliki "vetar u leđa" sa tribina.

Komentari / 0

Ostavite komentar