Цветковић подигао летвицу пред дерби са Звездом!

Плејмејкер Партизана минулог викенда је засенио све играче АБА лиге са индексом корисности 42!

Кошарка 22.01.2016 | 18:20
Цветковић подигао летвицу пред дерби са Звездом!

Александар Цветковић у суботу је у Новом Месту пружио вероватно најбољу партију у сениорској каријери.

У победи Партизана над Крком (70:75), првом ове сезоне на гостовањима, његово име је 40 пута поменуто у текстуалном "плаy-бy-плаy" преносу, од тога чак 37 пута у позитивном контексту!

Цветковић је шутирао 6/6 за два поена, 6/6 са линије слободних бацања, нанизао 21 поен, три скока, седам асистенција, седам украдених лопти и ниједну изгубљену, а уз то је над њим начињено седам фаулова.

Да није било једне личне грешке и два промашена шута за три поена (укупно 1/3), била би то савршена индивидуална рола, али и овако је Цветковић са индексом корисности 42 постао најкориснији играч (МВП) 20. кола АБА лиге, испред Филипа Краљевића (Задар) са 33 и Тадије Драгићевића (Будућност) са 32.

Занимљиво је да је тиме изједначио регионални рекорд за ову сезону, чији власник је био бек Сутјеске Немања Врањеш. Он је до индекса 42 стигао два кола раније, управо против Партизана, у мечу после кога је смењен тренер Петар Божић, а постављен Александар Џикић.

Џикић је Цветковића промовисао у првог плејмејкера, испред Џамара Вилсона, на шта је некада велики таленат српске кошарке одговорио солидном игром у победи над Цибоном (8п, 3ск, 6ас, 2укр) и "експлозијом" против Крке.

У следећем колу игра се "вечити" дерби, где ће пред популарним Цвелетом и црно-белима бити највећи могући изазов - актуелни шампион АБА лиге и учесник Топ 16 фазе Евролиге.

Та утакмица на програму је у понедељак 25. јануара од 21 час, а домаћин је Партизан, који ће самим тим имати велики "ветар у леђа" са трибина.

Коментари / 0

Оставите коментар