Srbac: Angolka očarala mještane

U Srbac stigla prva tamnoputa snaha, Patricija Tavares da Silva, rodom iz Angole. Ljubav sa Petrom Mikićem buknula u jednoj berlinskoj kuhinji.

Republika Srpska 17.01.2016 | 17:59
Srbac: Angolka očarala mještane

Poslednjih petnaestak dana Srpčane je mučila znatiželja, neprestano su se pitali ko je tamnoputa lepa devojka koja šeta gradom, obilazi markete i posećuje kafiće. Ubrzo se saznalo da je to 33-godišnja srbačka snaha Patricija Tavares da Silva, koja je iz daleke Luande, glavnog grada Angole, došla u selo Mali Razboj da sa mužem, 35-godišnjim Petrom Mikićem proslavi novogodišnje i božićne praznike.

Petar je završio Ugostiteljsku školu u Banjaluci i kad je napunio 18 godina, zajedno sa bratom blizancem Rajkom i sestrom Marijom obreo se u Berlinu kod majke Zorke, koja im je našla posao.

"Radio sam kao konobar u jednom restoranu i jednog letnjeg dana pre pet godina pozvao me je šef i rekao da jednu devojku uvedem u posao u kuhinji. Predamnom se pojavila crnoputa lepotica sa blistavim osmehom, koja me je odmah očarala. Rekao sam sebi da ona mora biti moja, ali nije išlo baš tako lako. Tek nakon pola godine zadobio sam njeno poverenje i danas sam srećan čovek", priča Petar koga smo zatekli u poseti kod kuma Gorana Vukotića.

"Osvojio me je svojom dobrotom, pažnjom i finim manirima, posebno osećajima za toleranciju. To je čovek koji voli sve ljude i kome ne smeta boja kože, ili to što sam katolikinja. Volimo se, složno radimo i za kratko vreme otvorili smo manji sopstveni restoran "Mister Lang" u Berlinu, gde je Petar menadžer, a ja spremam specijalitete iz svih evropskih kuhinja", kaže Patricija, koja govori engleski, nemački, španski i portugalski, a zna i poneku reč na srpskom.

Ljupka Angolka u Berlin je stigla sa svojom tetkom kad je imala 11 godina i prvi šok doživela je kad je uživo videla sneg i osetila berlinsku zimu. Prvi put je Petra odvela svojima nenajavljeno, pre dve godine.

"Bilo je to za njenu rodbinu ogromno iznenađenje, ali su me ubrzo prihvatili kao najrođenijeg: Kao dobar fudbaler igrao sam za ekipu u kojoj sam bio jedini belac. Svi su me zavoleli, tako da smo u Luandi ostali četiri meseca", priča Petar, koji je takođe poliglota i tečno govori nemački, engleski i ruski.

BANjALUKA NAJLEPŠA

Patriciju, koja je prvi put posetila muževljev zavičaj, oduševila je srdačnost i gostoprimstvo ljudi, a pored Srpca mnogo lepih utisaka nosi iz Banjaluke, za koju kaže da je jedan od najlepših gradova.

"Mi smo našu kumu Patriciju toliko zavoleli da će biti puno suza na rastanku. Raduje nas što je obećala da će sa Petrom dolaziti kod nas bar jednom godišnje", kažu kumovi Goran i Dušica, kao i njihov šestogodišnji sin Nemanja, koji pokazuje poklone koje je dobio.

(Večernje novosti)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nepoznat

17.01.2016 17:10

Sto bi to ocarala neka im je sa srecom ali ko zivi u Njemackoj pogotovu Engleskoj ili nekoj EU zemlji to je normalno bjelac sa crnkinjom ili obrnuto .

ODGOVORITE
Name

РОЂАК

17.01.2016 18:36

СРЕЋНИ ТИ БИЛО ТИТОВО БРАСТВО И ЈЕДИНСТВО! НА ДЈЕЛУ ГА УЧВРШЧУЈЕШ. ТАКО И ТРЕБА. НИЈЕ ТИТО ЏАБЕ БИО ОСНИВАЧ НЕСВРСТАНИ А ЊЕГОВИ ХРВАТИ, ШИПТАРИ И МУСЛИМАНИ СВИ СВРСТАНИ!

Name

ognjen

17.01.2016 17:20

Neka im je sa srecom ! Puno zdrave i srecne djece im želim .

ODGOVORITE
Name

Zero

18.01.2016 16:44

Šalji sinove odmah u NBA ligu.

ODGOVORITE