Dule: Odoh i ja malo na taj zapad...!

Vujošević ističe da je odlazak u Limož lekovit za njega!

Košarka 15.01.2016 | 09:40
Dule: Odoh i ja malo na taj zapad...!

Duško Vujošević trenersku karijeru nastavlja u Limožu. Francuska će biti četvrta zemlja van Srbije u kojoj će raditi, posle Španije, Italije i Rusije.

Bivši trener Partizana svestan je da ga očekuje težak zadatak u novom klubu, ali sa nestrpljenjem očekuje da se prihvati posla, odnosno novi izazov.

"Veoma sam zadovoljan novim poslom. Limož je klub koji ima veliku tradiciju i ambicije srazmerne mogućnostima. Sigurno da je svaki klub koji menja trenera tokom sezone u određenim problemima. Oni postoje i u Limožu, ali sam siguran da ćemo, ljudi koji vode klub, tim i ja probleme rešiti na najbolji mogući način", izjavio je za "Sportski žurnal" Vujošević, trener koji je sa Partizanom osvojio 23 trofeja.

Iskusni strateg ističe da će posle dugo vremena konačano moći mirno da radi.

"Moja potreba da se bavim košarkom, jedinim što znam da radim i što proizvodi osećaj da budem koristan, evidentna je. Sa druge strane, iz određenih razloga u Srbiji mi je onemogućeno da se bavim poslom koji radim sa mnogo ljubavi. Svaki moj gest i izjava dobijaju političku konotaciju. Drago mi je što ću u Francuskoj moći na miru da radim. Pažljivo posmatrajući šta se ovde dešava, sa strane, iskosa, ali ne učestvujući direktno. Ovaj odlazak je lekovit da se izmestim iz političkog pejzaža, želeći najbolje Srbiji i Partizanu".

Vujošević će u Limožu sarađivati sa svojim bivšim igračima Leom Vestermanom, koji je kapiten Limoža, i Lesterom Mekejlebom.

"Malo i ja da odem na taj zapad, iako sam i dalje rusofil i to se ne menja. Francuska je zemlja sa kojom Srbija ima odlične odnose, francuski igrači su se sjajno snašli u Partizanu, ostavili dubok trag. Znači mi što ću opet sarađivati sa bivšim igračima, mada su svi košarkaši u Limožu moji. Leo malo više od ostalih", uz osmeh je prokomentarisao Duško Vujošević.

LEO: JEDVA ČEKAM
I Leo Vesterman nije krio uzbuđenje posle saznanja da će opet u karijeri sarađivati sa Duškom Vujoševićem. "Sjajna vest. Neću da lažem, ali nikada nisam mislio da ću ponovo raditi sa Duletom. Presrećan sam. Znate dobro koliko sam voleo da igram za njega u Partizanu. Lično, to je odlična vest i jedva čekam prvi trening", izjavio je kapiten Lomoža Leo Vesterman, koji će hteo to ili ne u prvo vreme biti predvodilac Vujoševiću i njegova "desna ruka" u klubu.

Komentari / 0

Ostavite komentar