Дуле: Одох и ја мало на тај запад...!

Вујошевић истиче да је одлазак у Лимож лековит за њега!

Кошарка 15.01.2016 | 09:40
Дуле: Одох и ја мало на тај запад...!

Душко Вујошевић тренерску каријеру наставља у Лиможу. Француска ће бити четврта земља ван Србије у којој ће радити, после Шпаније, Италије и Русије.

Бивши тренер Партизана свестан је да га очекује тежак задатак у новом клубу, али са нестрпљењем очекује да се прихвати посла, односно нови изазов.

"Веома сам задовољан новим послом. Лимож је клуб који има велику традицију и амбиције сразмерне могућностима. Сигурно да је сваки клуб који мења тренера током сезоне у одређеним проблемима. Они постоје и у Лиможу, али сам сигуран да ћемо, људи који воде клуб, тим и ја проблеме решити на најбољи могући начин", изјавио је за "Спортски журнал" Вујошевић, тренер који је са Партизаном освојио 23 трофеја.

Искусни стратег истиче да ће после дуго времена коначано моћи мирно да ради.

"Моја потреба да се бавим кошарком, јединим што знам да радим и што производи осећај да будем користан, евидентна је. Са друге стране, из одређених разлога у Србији ми је онемогућено да се бавим послом који радим са много љубави. Сваки мој гест и изјава добијају политичку конотацију. Драго ми је што ћу у Француској моћи на миру да радим. Пажљиво посматрајући шта се овде дешава, са стране, искоса, али не учествујући директно. Овај одлазак је лековит да се изместим из политичког пејзажа, желећи најбоље Србији и Партизану".

Вујошевић ће у Лиможу сарађивати са својим бившим играчима Леом Вестерманом, који је капитен Лиможа, и Лестером Мекејлебом.

"Мало и ја да одем на тај запад, иако сам и даље русофил и то се не мења. Француска је земља са којом Србија има одличне односе, француски играчи су се сјајно снашли у Партизану, оставили дубок траг. Значи ми што ћу опет сарађивати са бившим играчима, мада су сви кошаркаши у Лиможу моји. Лео мало више од осталих", уз осмех је прокоментарисао Душко Вујошевић.

ЛЕО: ЈЕДВА ЧЕКАМ
И Лео Вестерман није крио узбуђење после сазнања да ће опет у каријери сарађивати са Душком Вујошевићем. "Сјајна вест. Нећу да лажем, али никада нисам мислио да ћу поново радити са Дулетом. Пресрећан сам. Знате добро колико сам волео да играм за њега у Партизану. Лично, то је одлична вест и једва чекам први тренинг", изјавио је капитен Ломожа Лео Вестерман, који ће хтео то или не у прво време бити предводилац Вујошевићу и његова "десна рука" у клубу.

Коментари / 0

Оставите коментар