Žilemanija! Benfika daje 5.000.000, konkurencija sa Ostrva i iz Madrida!

Kako će se Partizan izboriti s najezdom potencijalnih kupaca iz inostranstva i da li mu se isplati da čuva najboljeg igrača za proleće?

Fudbal 14.01.2016 | 00:00
Žilemanija! Benfika daje 5.000.000, konkurencija sa Ostrva i iz Madrida!

Svi kucaju na vrata Humske 1 i pitaju:
„Pošto Andrija Živković?“

Kao što je do pre mesec dana vladalo ogromno interesovanje za vezistu Crvene zvezde Marka Grujića, skoro identična situacija je i na drugoj strani Topčiderskog brda, pošto je sve duža lista klubova koji žele da angažuju Partizanovog krilnog napadača. Odranije se zna da je najbolji igrač crno-belih na radaru Benfike, Sportinga, Intera, da su ga pratili skauti Mančester Sitija, da je bio na korak do prelaska u Borusiju iz Dortmunda, odjavio Galatasaraj i Fenerbahče, kao i da bogati Pari Sen Žermen želi da ga angažuje.

A baš je L'Ekip, blizak dešavanjima na Parku prinčeva, jutros objavio informaciju kako su Sveci dobili dva ozbiljna konkurenta za potpis momka iz Niša, kome na leto ističe ugovor sa srpskim prvakom.

Najpre, reč je o Liverpulu, koji se dosad nije spomijao kao potencijalni kupac, ali prema navodima francuskog lista, krenuo u akciju koja ima za cilj spajanje tandema svetskih prvaka sa Novog Zelanda, Marko Grujić - Andrija Živković.

L'Ekip navodi i da je Živkovićeva cena 5.000.000 evra, a najuticajniji portugalski mediji jutros bruje da će upravo toliko Benfika ponuditi Partizanu kako bi ga dovela na Luž. Podsetimo, za tu opciju navija i menadžer Pini Zahavi, čiji je Investicioni fond vlasnik polovine ekonomskih prava iz Andrijinog ugovora.

Drugi klub koji se stidljivo pomnjao pre dva meseca opet je stao u red za Andriju Žikovića. U pitanju je Atletiko Madrid. Pojedini španski mediji predstavili su Partizanovog tinejdžera kao udarnu iglu tima i jednu od glavnih zvezda prelaznog roka kad je reč o mladim evropskim igračima i navode da Jorgandžije još na tlu Pirineja imaju konkurenciju u vidu Sevilje, Valensije, Sosijedada i Viljareala.

U celoj priči najnepovoljnija je pozicija - Partizana. Usled nakaradnog ugovora, sklupljenog za vreme mandata prethodne uprave, crno-belima će pripasti tek četvrtina novca od obeštećenja. U ovom slučaju 1.250.000 evra. A još gore što će, ako zadrže Andriju Živkovića na leto - ili ako ga njegovi menadžeri ne udome na neku od pomenutih destinacija - morati da plate penale u visini od 2.500.000 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar