Жилеманија! Бенфика даје 5.000.000, конкуренција са Острва и из Мадрида!

Како ће се Партизан изборити с најездом потенцијалних купаца из иностранства и да ли му се исплати да чува најбољег играча за пролеће?

Фудбал 14.01.2016 | 00:00
Жилеманија! Бенфика даје 5.000.000, конкуренција са Острва и из Мадрида!

Сви куцају на врата Хумске 1 и питају:
„Пошто Андрија Живковић?“

Као што је до пре месец дана владало огромно интересовање за везисту Црвене звезде Марка Грујића, скоро идентична ситуација је и на другој страни Топчидерског брда, пошто је све дужа листа клубова који желе да ангажују Партизановог крилног нападача. Одраније се зна да је најбољи играч црно-белих на радару Бенфике, Спортинга, Интера, да су га пратили скаути Манчестер Ситија, да је био на корак до преласка у Борусију из Дортмунда, одјавио Галатасарај и Фенербахче, као и да богати Пари Сен Жермен жели да га ангажује.

А баш је Л'Екип, близак дешавањима на Парку принчева, јутрос објавио информацију како су Свеци добили два озбиљна конкурента за потпис момка из Ниша, коме на лето истиче уговор са српским прваком.

Најпре, реч је о Ливерпулу, који се досад није спомијао као потенцијални купац, али према наводима француског листа, кренуо у акцију која има за циљ спајање тандема светских првака са Новог Зеланда, Марко Грујић - Андрија Живковић.

Л'Екип наводи и да је Живковићева цена 5.000.000 евра, а најутицајнији португалски медији јутрос брује да ће управо толико Бенфика понудити Партизану како би га довела на Луж. Подсетимо, за ту опцију навија и менаџер Пини Захави, чији је Инвестициони фонд власник половине економских права из Андријиног уговора.

Други клуб који се стидљиво помњао пре два месеца опет је стао у ред за Андрију Жиковића. У питању је Атлетико Мадрид. Поједини шпански медији представили су Партизановог тинејџера као ударну иглу тима и једну од главних звезда прелазног рока кад је реч о младим европским играчима и наводе да Јорганџије још на тлу Пиринеја имају конкуренцију у виду Севиље, Валенсије, Сосиједада и Виљареала.

У целој причи најнеповољнија је позиција - Партизана. Услед накарадног уговора, склупљеног за време мандата претходне управе, црно-белима ће припасти тек четвртина новца од обештећења. У овом случају 1.250.000 евра. А још горе што ће, ако задрже Андрију Живковића на лето - или ако га његови менаџери не удоме на неку од поменутих дестинација - морати да плате пенале у висини од 2.500.000 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар