Video: Pjesma Novaka Đokovića – može li se igrati bolje?!

Novak Đoković odigrao je mnogo izuzetnih mečeva, ali pobeda nad Nadalom u finalu u Dohi sigurno se ubraja među najbolje partije srpskog tenisera u karijeri.

Tenis 09.01.2016 | 22:00
Video: Pjesma Novaka Đokovića – može li se igrati bolje?!

Đoković je u prvom setu napravio čak 16 direktnih poena, tri više nego što je Nadal osvojio poena, a imao je samo četiri neiznuđene greške.

“Igrao sam savršen tenis – svaki udarac je išao onako kako sam želeo, Način na koji sam danas igrao daje mi samopouzdanje za nastavak sezone, fantastičan osećaj“, rekao je Đoković u intervjuu na terenu posle meča.

Osvajao je poene na sve način – pravio je vinere šaljući lopticu sa osnovne linije i po paraleli i po dijagonali, i forhendom i bekhendom, uglavnom pošto je kontrolisao poene i napadao. Ipak, videli smo i nekoliko spektakularnih odbrana, kao i dva neverovatan voleja.

Na kraju, Novak je superiorno pobedio (6:1, 6:2) i prvi put u karijeri je poveo u međusobnim okršajima sa Rafom – 24:23.

“Svaki put kada igramo jedan protiv drugog, osećaj je poseban, uvek veliki izazov, obojica prolazimo kroz mnogo emocija tokom meča – sprema se taktika, rade analize, a pobeda donosi veliko zadovoljstvo“, dodao je Novak.

Đoković je imao 30 direktnih poena i 13 grešaka i često je terao Nadala da mimikom i gestovima pokaže da je u neverici. Zaista, savršen meč.

Video – rezime celog finala, uživajte:

Komentari / 0

Ostavite komentar