Hrvatska pred Beograd: Nismo favoriti!

Hrvati pred početak Evropskog prvenstva u Beogradu desetkovani povredama. "Nismo u krugu glavnih favorita", kaže selektor "barakuda" Ivica Tucak.

Ostali sportovi 06.01.2016 | 13:00
Hrvatska pred Beograd: Nismo favoriti!

Prvi rival Srbije na Evropskom prvenstvu u Beogradu biće Hrvatska.

"Barakude " su u ponedeljak, u prijateljskom meču odigranom u Dubrovniku, savladale veoma neugodne Brazilce (12:8), koje se klupe predvodi nekadašnji selektor "kockastih" Ratko Rudić.

Sadašnji selektor Hrvatske, Ivica Tucak, ne vidi svoj tim u prvom krugu favorita za osvajanje medalje u Kombank areni, uprkos tome što su "barakude" na dva poslednja velika takmičenja bile druge, izgubivši finala Svetske lige i Svetskog prvenstva upravo od Srbije.

"Uvek idemo na medalju, ali sobzirom na to kakve nas okolnosti prate pred početak takmičenja nismo u krugu najvećih favorita. Dobra stvar je što smo obezbedili plasman na Olimpijske igre, pa ćemo u Beogradi biti rasterećeni", rekao je Tucak.

Hrvatska reprezentacija ima problem sa povređenim igračima. Paulu Obradoviću i Petru Muslimu pridružio se Sandro Sukno, koga muči virus.

Hrvatska je poslednju medalju na šampionatima Evrope osvojila pre šest godina u Zagrebu, kada je bila zlatna. Na poslednja dva evropska prvenstva zauzela je deveto i peto mesto, dok su se "delfini" oba puta peli na najviši stepenik pobedničkog postolja.

U Hrvatskoj se kao glavni favori za zlato ističe upravo Srbija.

Komentari / 0

Ostavite komentar