Diplomata Raul: I Benitez i Zidan!

Čuveni napadač madridskog Reala podržao i aktuelnog i potencijalnog trenera "kraljevskog kluba".

Fudbal 01.01.2016 | 08:00
Diplomata Raul: I Benitez i Zidan!

Da li nastaviti sa Rafaelom Benitezom ili pružiti šansu Zinedinu Zidanu, pitanje je koje muči mnoge u Real Madridu, a odgovor sa nestrpljenjem čekaju navijači.

Ako pitate legendarnog napadača "kraljevskog kluba", Raula Gonzalesa, a to je učinio "beIN Sports", dobićete diplomatski odgovor koji ukratko glasi: nastaviti sa Rafom i pružiti šansu Zidanu.

"Real Madrid je veliki klub i loši rezultati stvaraju kontroverze. Ekipa trenutno ima odličnog trenera, koji je osvojio mnogo trofeja i ima kredibilitet. Procene bi trebalo donositi na kraju sezone", izjavio je Raul.

Bivši napadač, koji je nedavno završio igračku karijeru, takođe, smatra da njegov nekadašnji saigrač, a danas trener B tima, zaslužuje priliku.

"Predsednik će odlučiti. Verujem u ovaj projekat i, ako je potrebno doneti odluku, Zidan je odličan trener. Nije dugo u tom poslu, ali ima kapacitet da bude veliki trener".

Kada su njegovi dalji planovi u pitanju, Raul još nije "prelomio".

"Možda, ali možda, ću biti trener u budućnosti, ali trenutno mi je potrebno vreme da se pripremim i počnem da učim. Komplikovano je. Volim da igram fudbal, ali biti trener je mnogo drugačije. Nije lako prebaciti se sa terena na klupu i potrebno je vreme za to. Možda ću za pet do deset godina biti spreman. Sada mi se sviđa ovo što radim", rekao je Španac, koji trenutno ima ulogu ambasadora Primere u SAD.

Komentari / 0

Ostavite komentar