Rosi: Nisam propustio ’'poslednji voz’' za titulu!

Vozač Jamahe Valentino Rosi rekao je da ne veruje da je ove sezone propustio svoju poslednju šansu da osvoji desetu titulu svetskog šampiona.

Ostali sportovi 01.01.2016 | 10:20
Rosi: Nisam propustio ’'poslednji voz’' za titulu!

’Doktor’ je ove sezone ostao bez titule u borbi sa timskim kolegom Horheom Lorencom, u koju se umešao i vozač Repsol Honde Mark Markes.

Upitan da li ga činjenica da će imati 37 godina na početku sezone u Kataru, u martu, posle teške sezone čini zabrinutim, Rosi je odgovorio:

„Ako pogledate istoriju ljudskih bića, ne postoji velika razlika između 36 i 37 godina. Zato nisam zabrinut“.

Sezona iza nas protekla je u znaku Rosijevog povratka u vrh posle loše forme koja ga je pratila tokom dve sezone u Dukatiju i prve po povratku u Jamahu. Krajem 2013. godine, Rosi je sebi dao rok do trke u Muđelu 2014. godine da sebi dokaže da je dovoljno konkurentan da bi ostao u Moto GP šampionatu. Zbog sve bolje forme, ’Doktor’ je odlučio da potpiše novi dvogodišnji ugovor sa Jamahom do kraja naredne godine.

Tokom poslednje dve sezone, italijanski motociklista je ostvario šest pobeda, a u četiri sezone koje su prethodile upisao je ukupno tri trijumfa. Rosi ne vidi razlog zašto se forma koju je imao ove godine ne bi nastavila tokom sledeće.

„Sledeće godine mogu da vozim manje-više u istom ritmu. Ali, to zavisi od motivacije, kako će Jamahi odgovarati Mišelinovi pneumatici, našeg rada i svega ostalog. Sledeća sezona će biti druga priča i ja ću se truditi, kao i uvek“, istakao je Rosi.

Naredni šampionat počinje Velikom nagradom Katara 20. marta.

Komentari / 0

Ostavite komentar