Роси: Нисам пропустио ’'последњи воз’' за титулу!

Возач Јамахе Валентино Роси рекао је да не верује да је ове сезоне пропустио своју последњу шансу да освоји десету титулу светског шампиона.

Остали спортови 01.01.2016 | 10:20
Роси: Нисам пропустио ’'последњи воз’' за титулу!

’Доктор’ је ове сезоне остао без титуле у борби са тимским колегом Хорхеом Лоренцом, у коју се умешао и возач Репсол Хонде Марк Маркес.

Упитан да ли га чињеница да ће имати 37 година на почетку сезоне у Катару, у марту, после тешке сезоне чини забринутим, Роси је одговорио:

„Ако погледате историју људских бића, не постоји велика разлика између 36 и 37 година. Зато нисам забринут“.

Сезона иза нас протекла је у знаку Росијевог повратка у врх после лоше форме која га је пратила током две сезоне у Дукатију и прве по повратку у Јамаху. Крајем 2013. године, Роси је себи дао рок до трке у Муђелу 2014. године да себи докаже да је довољно конкурентан да би остао у Мото ГП шампионату. Због све боље форме, ’Доктор’ је одлучио да потпише нови двогодишњи уговор са Јамахом до краја наредне године.

Током последње две сезоне, италијански мотоциклиста је остварио шест победа, а у четири сезоне које су претходиле уписао је укупно три тријумфа. Роси не види разлог зашто се форма коју је имао ове године не би наставила током следеће.

„Следеће године могу да возим мање-више у истом ритму. Али, то зависи од мотивације, како ће Јамахи одговарати Мишелинови пнеуматици, нашег рада и свега осталог. Следећа сезона ће бити друга прича и ја ћу се трудити, као и увек“, истакао је Роси.

Наредни шампионат почиње Великом наградом Катара 20. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар