Bahaćenje: Bogati klinci na Instgramu

Iako mnogi smatraju da je razmetanje bogatstvom neukusno, brojne društvene mreže otvorile su mogućnost da bogati mladi ljudi pokažu svijetu što imaju i mogu s novcem svojih roditelja, dok su ga rijetki od njih stekli sami.

Svijet 26.12.2015 | 13:40
Bahaćenje: Bogati klinci na Instgramu

Osim što fotografije svog načina života dijele na Instagramu, o njima postoji i dokumentarac naziva 'Rich Kids Of Instagram' gdje je njihov rakošan život detaljnije prikazan.

Među zadnjim epizodama prikazana je i priča o životu šestero mladića koji bez razmišljanja troše bogatstvo svojih roditelja, dok su dvojica novac stekla sami.

Timoti Drek ima 22 godine i njegovi roditelji obogatili su se prodajom dijamanata. Kako jeTimoti izjavio, u njegovoj porodici o novcu se nikad nije govorilo jer, kako je objasnio, uvijek je bio tu negdje.

“Kupovine, odlazak na velnes i tretmani za pomlađivanje dio su moje svakodnevice od moje 14. godine”, priznao je.

Kad nije sa svojom porodicom u Palm Beachu, vrijeme najradije voli provoditi u Evropi.

Skoro 30 hiljada pratilaca na Twitteru svakodnevno obavještava o posjetima luksuznim buticima u Parizu.

“Bio sam u Evropi u listopadu i studenom i u svakom hotelu sam boravio u predsjedničkom apartmanu gdje noćenja stoje od 27.000 do 42 tisuće dolara - ispričao je Timothy. Dodao je da je u noćnim klubovima u jednoj večeri znao potrošiti i do 20.000 dolara na alkohol, ili na jahtu do 50.000 dolara.

Evan iz Los Angelesa ima 20 godina, a od 12 razvija aplikacije. Bogatstvom koje je stekao može si priuštiti da putuje helikopterom. Jedna od palikacija koju je napravio omogućuje mu da mu, ako mu zatreba, helikopter bude dostupan u roku od pet minuta.

Kad ne radi, Evanu je najdraže unajmiti jahtu i putem Instagrama pozivati ljude da mu se pridruže na zabavi.

Nathaniel De Lorentis 21-godišnjak je koji je sam sebi dao nadimak Cashfleezy. Na društvenim mrežama uglavnom objavljuje fotografije s novcem što smeta većini koji ga prate na Instagramu. No on o tome ima svoje mišljenje.

- Najviše mrze kad se fotografiram s novcem u rukama ili dizajnerskom odjećom - priznaje i sam te dodaje da je kreditna kartica samo komad plastike.

Ubrzo nakon što je to izgovorio, njegova djevojka Lydia posula ga je novčanicama u kadi i sve to snimala, piše Daily Mail.

NN

Komentari / 0

Ostavite komentar