Video - Dankan: Impresioniran sam Bobijem!

Jedan od najboljih četvorki u istoriji, Tim Dankan rekao je da je impresioniran saigračem iz San Antonio Sparsa Bobanom Marjanovićem.

Košarka 22.12.2015 | 09:00
Video - Dankan: Impresioniran sam Bobijem!

Srpski centar stigao je u Teksas iz Crvene zvezde, a od samog starta počeo je da privlači veliku pažnju na sebe, kako zbog fizičkih predispozicija tako i zbog nekoliko dobrih partija.

Iako i dalje dobija šansu 'na kašičicu' od strane trenera Grega Popovića, Bobi ima drugi najbolji učinak u timu (PER - Player Efficiency Rating), a osmi u celoj ligi, kada se pogleda prosek minuta i učinka na parketu, iza saigrača Kavaija Lenarda.

Dankan je istakao da ne misli da je Marjanović svojevrsna maskota slavnog tima, već da je, pre svega, veoma ozbiljan i dobar igrač.

"Nisam saglasan sa tim da je Bobi maskota, ja sam oduševljen njime, pre nego zaintrigiran kao većina. On je veoma dobar košarkaš, sa ozbiljnim znanjem, a i dalje uči da igra s nama", rekao je Dankan.

Upravo je vlasnik pet šampionskih prstena taj koji je preuzeo ulogu mentora od dolaska srpskog diva u Sjedinjene Američke Države, a njegov primer nastavili su da prate i ostali prvotimci, što se može videti posle svakog poteza Bobana na terenu.

Marjanović je u dosadašnjem toku najjače lige sveta prosečno beležio 3,8 poena, 2,2 skoka, 0,2 asistencije i 0,2 blokade po meču, za 5,8 minuta u proseku na parketu.

Komentari / 0

Ostavite komentar