ABA - Milojević: Ako pobijedimo Partizan, plej-of je blizu!

Trener Mega Leksa Dejan Milojević ocenio je da bi pobedom protiv Partiazana ekipa bila znatno bliža plej-ofu regionalnog takmičenja.

Košarka 19.12.2015 | 16:20
ABA - Milojević: Ako pobijedimo Partizan, plej-of je blizu!

Mega Leks će u subotu od 19.00 gostovati Partizanu u utakmici 15. kola ABA lige.

"Izuzetno težak meč je pred nama. Partizan je kompletirao ekipu i podigao formu, pa se nalazi u drugačijoj situaciji u odnosu na početak sezone. Iako to možda nije rezultatski tako izgledalo, jedni su nam od konkurenata u borbi za plej-of uz ekipu Zadra. Veoma bitna utakmica gde bismo pobedom sebi značajno olakšali put ka cilju, plasmanu među četiri najbolje ekipe", rekao je Milojević, a prenosi zvanični sajt kluba.

Mega Leks posle 14. kola regionalnog takmičenja zauzima četvrto mesto sa devet pobeda i pet poraza, dok je Partizan sedmi sa šest trijumfa i osam poraza.

"Vrlo je bitno zbog samopouzdanja ekipe da se posle dva poraza podignemo i vratimo na pobednički kolosek. Partizan je daleko jači u odnosu na prvi meč u Sremskoj Mitrovici i vrlo smo svesni toga. Očekuje nas izuzetno težak meč i pobeda u Pioniru bi nam izuzetno značila na putu ka plej-ofu pošto bi u odnosu na direktne konkurente povećali ili makar, održali prednost", rekao je košarkaš Mege Đorđe Simeunović.

On je dodao da ekipa mora da izvuče pouke iz prethodnih poraza od Metalca i Crvene zvezde i pokuša da u završnici susreta bude maksimalno koncentrisana.

"Moramo da izvučemo pouke iz poraza. Potrebne su nam pametnije odluke i više koncentracije u finišu utakmica pošto su ogromna energija i želja i te kako prisutne. Pokazali smo do sada talenat i kvalitet, a vreme je i da iskažemo i smirenost u odsudnim trenucima meča. Svaka pobeda i poraz je novo iskustvo i najbitnije je da nastavimo da učimo iz njih", rekao je Simeunović.

Komentari / 0

Ostavite komentar