Video - MMA: Mekgregoru ''borba vijeka'' za 13 sekundi!

Irski MMA Borac Konor Mekgregor trijumfovao je u ’borbi veka’ protiv Žozea Alda nokautom posle samo 13 sekundi.

Ostali sportovi 14.12.2015 | 18:20
Video - MMA: Mekgregoru ''borba vijeka'' za 13 sekundi!

Mekgregor je u „MGM areni“ u Las Vegasu osvojio pojas u pero kategoriji i oborio rekord koji je držala Ronda Rouzi koja je u januaru za 14 sekundi nokautirala Ket Zingano.

Momak iz Dablina naneo je prvi poraz Brazilcu posle deset godina i prekinuo njegovu petogodišnju dominaciju u ovoj kategoriji.

Posle nekoliko sekundi u kojima su jedan drugog odmeravali na sredini oktagona, Aldo je bio taj koji je prvi krenuo u napad. Mekgregor se izmakao i izbegao kroše, a onda levom rukom iz kontre pogodio protivnika u bradu.

„Ponavljam, niko ne može da podnese taj udarac leve ruke. On je snažan i brz, ali je preciznost pobedila snagu, a tajming je pobedio brzinu“, rekao je Mekgregor koji je popravio skor na 19-2.

Žoze je čak uspeo da udari Irca dok je padao, ali se brzo našao na podu i usledila je serija udaraca posle koje je sudija prekinuo borbu.

„Krenuo je udarcem ka mojim grudima koji ja nisam očekivao i odgovorio sam udarcem. On je potom pogodio sledeći udarac i to je bilo sve. Mislim da je potreban revanš, ovo u stvari i nije bila borba“, priznao je Brazilac koji je doživeo tek drugi poraz u 27. nastupu.

Duel dvojice rivala bio je jedan od najposećenijih u istoriji UFC sportova zbog dugogodišnje vladavine Aldo, ali i činjenice da je Mekgregor jedna od najvećih zvezda u borilačkim sportovima. Borba je trebalo da bude održana u julu, ali se Žoze povukao zbog povrede rebara.

Irac je zbog toga morao da se suoči sa Čedom Mendešom za osvajanje privremenog pojasa pero kategorije.

U najavi spektakla u Las Vegasu dvojica rivala imala su nekoliko sukoba koji su kulminirali na merenju, kada je predsednik UFC Dana Vajt morao da ih razdvaja. Mekgregor je izjavio da ne očekuje da će Aldo izdržati ni rundu, što je i potvrdio u noći između subote i nedelje.

„Žao mi je Žozea, on je sjajan šampion. Zaslužili smo da se borimo mnogo duže“, dodao je on.

Komentari / 0

Ostavite komentar