Majka ubila i pokopala svoje dijete u bašti

Muško novorođenče koje je Silvana T. rodila u ponedjeljak uveče u kući u selu Zabrega, kod Malog Crnića, ubijeno je, a majka se sumnjiči za smrt bebe.

Srbija 13.12.2015 | 13:26
Majka ubila i pokopala svoje dijete u bašti

“Obdukcija djeteta je pokazala da je dječaku smrskana glava, što ukazuje na nasilnu smrt. Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je muškom novorođenčetu majka smrskala glavu, ali nije poznato da li je to uradila rukama ili nekim predmetom. Takođe nije poznato da li joj je možda neko pomogao u tome. Silvana T. je u bolnici i zasada još nije u stanju da razjasni sve okolnosti smrti tek rođenog sina”, kaže za “Blic” izvor iz istrage.

Poslije razgovora sa Silvanom T. policija će, kako saznajemo, protiv nje tužilaštvu podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je ubila bebu pri rođenju.

Silvana T. živi sa majkom Rosom i dve ćerke. Njihova kuća je na ulasku u selo Zabrega. Upravo u dvorištu te kuće, pored žičane ograde između štale i obora, policije je našla tijelo bebe, koje je odmah upućeno na obdukciju.

- Ja ništa ne znam. Ne znam ni da je ona bila trudna. Bila je podadula, ali nisam smatrala da je to trudnoća. Bila je policija i tražila da pokažem mjesto gdje je beba bila zakopana. O tome ne znam ništa - kratko je juče rekla Rosa.

Prema saznanjima “Blica”, u noći između ponedjeljka i utorka Rosa je pokucala na vrata komšije i zamolila ga da njenu ćerku, kojoj nije bilo dobro, odveze u požarevačku bolnicu.

“Čovjek nije imao pojma šta se dešava. Rosa je ispričala da Silvana krvari i on je bez pogovora krenuo da je odveze u bolnicu. Ostavili su Silvanu u bolnici i vratili se u selo”, ispričali su mještani Zabrega.

Sutradan je došla patrola policije koja se raspitivala o Silvani T.“Pitali su komšije da li znaju da je Silvana bila trudna i da se porodila. Niko nije imao pojma o tome”, pričaju Zabrežani.

Na području Požarevca prije samo tri i po meseca uhapšena je Mirjana M. (46) iz sela Busur, takođe zbog sumnje da je ubila svoje muško novorođenče pri rođenju.

Po izlasku iz pritvora Mirjana M. je objavljivanje slike mrtvog djeteta na Fejsbuku objasnila riječima: “Nisam, nažalost, mogla da slikam njegove prve korake jer ih neće ni imati”. 

Izvor: Blic 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

xx

13.12.2015 09:34

Neko ga želi citav zivot a budale ubijaju

ODGOVORITE
Name

Crni

13.12.2015 10:15

Nije to majka ne vređajte majke

ODGOVORITE
Name

kameleon

13.12.2015 10:54

Na bijedu i zec k.... diže. A šta ako je u pitanju postporođajna trauma.

ODGOVORITE