Beskućnik iz Kolorada dobio 500.000 dolara na lutriji

Šanse da se osvoji glavna nagrada na greb-greb lutriji “Eternal Splendor” u Koloradu iznose jedan prema 840.000, ali beskućniku Majklu Ingforsu se upravo to dogodilo.

Zanimljivosti 10.12.2015 | 09:37
Beskućnik iz Kolorada dobio 500.000 dolara na lutriji

Čovek koji je u poslednjih šest godina bez krova nad glavom, nada se da je proveo poslednju noć spavajući na podu. Pošto je ostao bez posla i razveo se, počeo je da pije, ali se nije predavao.

“Majkl je video dno i bio je na ivici”, rekao je za 9News Džeremi Kovalis iz skloništa za beskućnike u Aspenu (Kolorado). “Međutim, nije se predavao. Znao je da će se kolo sreće okrenuti, ako bude istrajan.”

Šezdesetogodišnjak je srećku kupio u prodavnici na benzinskoj pumpi. Kada je izgrebao broj, istrčao je iz prodavnice vrišteći od oduševljenja da bi potom proveo svoju poslednju noć na podu u lokalnoj crkvi.

“Pitao sam ga šta će da uradi s novcem, a on mi je odgovorio da će ići na neke kurseve, kao i da želi da uspostavi vezu s ćerkom, koju nije video više od 20 godina”, ispričao je Kovalis.

“Ne verujem da redovno kupuje srećke od deset dolara, ali toga dana je to uradio i isplatilo mu se”, nastavlja on.

“To je divna priča i inspirativna za mnoge, jer od svih ljudi koji su mogli da dobiju pola miliona dolara, nema osobe kojoj bi više koristila nego nekome ko spava u skloništu za beskućnike.”

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar