Cio grad na prodaju jer ga uhode duhovi

Sve što se nalazi o ovom čudnom mestu, od bara i prikolica do "uklete kuće", prodaje se u, praktično, bescenje. Vlasnik u oglasu za prodaju navodi da je gradić smešten u prelepoj preriji blizu lovišta fazana

Svijet 08.12.2015 | 21:05
Cio grad na prodaju jer ga uhode duhovi

Grad Svet u Južnoj Dakoti Na velikim tržištima nekretnina, 250.000 dolara ne predstavlja veliku sumu, ali američkoj državi Južna Dakota možete za te pare da kupite čitav jedan gradić. Caka? Grad Svet je napušten jer ga navodno uhode duhovi.

Sve što se nalazi o ovom čudnom mestu, od bara i prikolica do "uklete kuće", prodaje se u, praktično, bescenje. Vlasnik u oglasu za prodaju navodi da je gradić "smešten u prelepoj preriji blizu lovišta fazana".

Svet prodaje Lens Benson, vlasnik koji je 2012. godine uspeo da povrati gradić u svoje vlasništvo, nakon što ga je prvobitno izgubio u brakorazvodnoj parnici.

Grad je osnovan 1931. godine, međutim kako nije bitno napredovao, većina stanovnika je prešla u velike gradove, dok je Svet ostao prazan. Sve što je sada potrebno za ovo mesto da oživi jeste ozbiljan kupac - preduzetnik ili zaljubljenik u natprirodno.

Izvor: Newsweek.rs/ Foto: AP

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ko

08.12.2015 20:09

I zvornik čim padne mrak nigdje nikoga , a ni po danu nije bolje . Debeli ode u Loznicu svako veče sve deblji i deblji .

ODGOVORITE
Name

Nema dihova

08.12.2015 20:14

Ima necista savjest. Duse pokojnika koje ne mogu naci mir dok se krivci ne kazne. Duh je apstraktna imenica koja generalizuje nesto sto se ne moze dotaci, a vidi se. Uglavnom, ja bih tu zanocila bez problema. Para nemam da kupim, a i da imam sta bi tu kad je sve sto volim u nasoj majci Evropi.

ODGOVORITE