Video: Golman Augzburga, “Kopač terena“ – ako Partizanu sviraju penal...

Golman Augzburga Marvin Hic našao se u centru pažnje, pošto je tokom meča protiv Kelna u Bundesligi nesportskim potezom doneo pobedu svom timu.

Fudbal 09.12.2015 | 13:20
Video: Golman Augzburga, “Kopač terena“ – ako Partizanu sviraju penal...

Hic je u 58. minutu iskoristio gužvu u šesnestercu posle dosuđenog jedanesterca za domaće i kopačkom napravio rupu pored bele tačke.

Entoni Medest preuzeo je odgovornost i gađao donji levi ugao, ali se okliznuo u trenutku kada je šutnuo loptu – upravo zahvaljujući rupi koju je Hic napravio.

Samo nekoliko minuta kasnije, Raul Bobadilja pretvorio je slobodan udarac, ispostaviće se, u trijumf gostiju.

"Nije sramota našaliti se u napetim trenucima", napisao je Hic posle meča na 'Tviteru', a njegov 'tvit' naišao je na još veću osudu javnosti.

Ipak, da njegov potez ne prođe nekažnjeno potrudila se uprava 'Jarčeva' – ispostavivši mu fakturu u vrednosti od 122,92 evra, koliko će koštati sanacija terena.

"Ne radi se o novcu, a Hicu malo kazne neće škoditi. Morali smo da platimo radnike da zamene oštećeni busen pored bele tačke, a to nas je koštalo 122,92 evra. Ali, kao što sam rekao, novac u ovom slučaju nimalo nije važan jer ćemo ga proslediti Dečjoj bolnici", kaže direktor stadiona Kelna Hans Ruten.

Zatim je usledilo izvinjenje golmana Augzburga, u kome je istakao da se kaje zbog poteza i 'da to nije bio on'.

"Moj potez baš i nije bio sportski, ali sam to shvatio tek kada sam video šta sam uradio – to nisam bio ja. Neće mi se više ponoviti ovako nešto. Do susreta sa Kelnom nikada u svojoj karijeri nisam odbranio penal, pa sam želeo da zbunim protivnika", pravdao se Hic.

Sud o celom događaju dali su i trener Augzburga Markus Vajncerl, koji je osudio njegovo ponašanje, dok je sportski direktor Štefan Rojter stao u njegovu odbranu rekavši da 'nije u redu to što je uradio, ali da, isto tako, nije u redu i simulirati faul'.

"Njegovo ponašanje nije bilo adekvatno, niti onako kako bi trebalo da se ponaša jedan profesionalac. Opet, s druge strane, kada smatrate da ste oštećeni ne ponašate se kao inače", smatra Vajncerl.

Priliku da gledaju Hica uživo ljubitelji fudbala u Srbiji imaće u četvrtak, kada Augzburg bude gostovao Partizanu u odlučujućem meču za plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Crno-beli su u Nemačkoj slavili 3:1, pa im je u četvrtak od 21.05 za prolaz dovoljan i poraz, manji barem od 3:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar