RUS: CSKA ''ubijen'' u Permu, Zenit ''bije'' u LŠ, a ne može Ufu!

CSKA je u debelom... Minusu! Armejci doživeli još jednu katastrofu, Zenitu ni dva penala nisu bila dovoljna protiv Ufe! Ufa odnela slađi bod iz Sankt Peterburga, Amkar izrežirao još jedno uništenje moskovskog giganta.

Fudbal 03.12.2015 | 22:00
RUS: CSKA ''ubijen'' u Permu, Zenit ''bije'' u LŠ, a ne može Ufu!

Ruska Premijer liga je poslednjih nedelja predstavljala „smrt“ za tikete kladilaca koji su jurili isplatu! To se posebno odnosi na utakmice koje su igrali CSKA i Zenit, koji su i ove nedelje uništili mnoge listiće.

I dalje ne postoji adekvatno objašnjenje za fenomen moskovskih Armejaca, koji su posle savršenog starta sezone upali u rupu bez dna. Na sedam poslednjih susreta u svim takmičenjima CSKA je upisao šest poraza i remi, od toga u poslednja četiri meča ne zna za trijumf (remi i tri poraza). Poslednji u crnom nizu upisan je protiv Amkara, koji je na svom terenu slavio sa 2:0!

Ekipa koja se do sada borila za beg iz opasne zone je timu Leonida Slutskog očitala lekciju, uprkos tome što su Moskovljani imali čak 14 šuteva ka golu protivnika.

Oba gola došla su posle kontranapada, ali i očajne reakcije odbrane, posebno golmana Igora Akinfejeva koji je definitivno kod obe situacije mogao mnogo bolje da reaguje. Mrežu CSKA načeo je Alihan Šavajev u 37. minutu, nakon što se gotovo neometano okrenuo usred protivničkog šesnaesterca i realizovao akciju. Tačku na pobedu i još jednu blamažu nekadašnjeg šampiona, koji je i dalje siguran na prvom mestu na tabeli, stavio je Aleksandar Šalugin deset minuta pre kraja susreta.

Nešto bolje prošao je šampion Zenit, koji u Ligi šampiona ređa pobede, ali u ruskom šampionatu ima ogromnih problema. Tim Andrea Vilas Boasa jedva je uspeo da izvuče bod na svom terenu protiv Ufe - 1:1.

Gosti su gotovo do samog finiša meča imali vođstvo u svojim rukama posle pogotka koji je realizovao Aleksandar Zinčenko u 37. minutu, a domaćin je do boda stigao sa kreča! I to posle drugog izvedenog penala, koji je u gol pretvorio Ezekijel Garaj, dok je Aksel Vicel nekoliko minuta ranije bio neprecizan i umalo da bude potpuni tragičar!

PREMIJER LIGA – 18. KOLO

Četvrtak:

Amkar – CSKA 2:0 (1:0)
/Šavajev 37, Šalugin 80/

Zenit – Ufa 1:1 (0:1)
/Garaj 86 penal – Zinčenko 37/

Mordovija – Terek 0:0

Petak:

17.00 Spartak Moskva – Krila Sovjetov
17.00 Lokomotiva Moskva – Ural
17.00 Kuban – Krasnodar
17.00 Rostov – Rubin Kazanj
17.00 Dinamo Moskva - Anži

Komentari / 0

Ostavite komentar