EL - Kurtinaitis: '’Ubilačkim instiktom'’ do pobjede u Beogradu!

Trener Himkija Rimas Kurtinaitis rekao je da je njgeov tim oslabljen, ali da želi pobedu protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Košarka 04.12.2015 | 10:20
EL - Kurtinaitis: '’Ubilačkim instiktom'’ do pobjede u Beogradu!

Crveno-beli dočekuju ruski tim u petak u Pioniru u 8. kolu Evrolige. Himki je drugi na tabeli A grupe sa skorom 4-3, dok zvezda ima pobedu manje, pa je jasno koliko je ovaj meč važan u borbi za Top16.

Himki će u Beogradu igrati bez Pola Dejvisa i Ruslana Pateeva, a Kurtinaitis je rekao da je zbog toga doveden Kaširov na probu.

„Imamo probleme u ovom trenutku. Pozvali smo na probu ruskog centra Anatolija Kaširova, videćemo koliko može. Ipak, idemo u Srbiju po pobedu jer moramo da iskoristimo šansu koju nismo prošle nedelje protiv Bajerna u Moskvi. Znamo da je taško igrati protiv Crvene zvezde u Pioniru jer imaju publiku koja vas pritiska. Naš protivnik je ojačao svoj tim Marksuom Vilijamsom, imaju samopouzdanje. Moj posao je da inspirišem igrače kako bi pronašao 'ubilački instikt' u njima i kako bi došli do pobede. Kao i obično, mi smo samouvereni i odlučni da pobedimo. Moramo da budemo tim na terenu, borićemo se do kraja“, rekao je Kurtinaitis.

Jedan od igrača Himkija koji su igrali u Pioniru i ranije je slovenački bek Zoran Dragić koji zna šta čeka ruski tim.

„Znamo da će utakmica biti izuzetno teška. Crvena zvezda ima ogromnu podršku navijača u Beogradu, ali mi moramo da budemo koncentrisani na ovu utakmicu, moramo da pobedimo Posle prvog meča u Moskvi oni su stekli samopouzdanje i sada su igrači opušteniji. Igraju drugačiju košarku u odnosu na taj period, mislim da će i utakmica biti totalno drugačija jer igramo u Srbiji. Ipak, nadam se da ćemo pobediti“, rekao je Dragić.

Komentari / 0

Ostavite komentar