Šta čekaju veliki klubovi sa kupovinom Vardija?!

Posle obaranja neverovatnog rekorda, napadač Lestera je centralna tema na Ostrvu!

Fudbal 03.12.2015 | 20:40
Šta čekaju veliki klubovi sa kupovinom Vardija?!

Momak iz Lestera je uspeo da zaseni Mančester, londonske velikane, šampionsku trku u Premijer ligi, skupocena asove... Džejmi Vardi je hit o kojem bruji Engleska. Dan posle obaranja Van Nistelrojovog rekorda i gola koji je postigao posle Mančester Junajteda, vode se debate koji je maksimalan domet senzacije ostrvskog fudbala.

Logičan naredni korak bi bio da Vardi pređe u neki od najvećih engleskih klubova. Ali njegova prošlost i dalje izaziva skespu kod ljudi koji troše ogromne sume na pojačanja.
„Rekao sam nedavno da su klubovi od šestog do 12. esta na tabeli morali da krenu po njega još prošlog leta. Sada se ta lestvica podigla i mislim da i veliki klubovi razmišljaju kako odavno u Engleskoj nije bilo napadača poput njega“, rekao je legendarni Mančester Junajtedov defanzivac Geri Nevil.

Njegov nekadašnji rival i bivši as Liverpul Džejmi Karager je još više oduševljen Vardijem.
„Sada smo u fazi kada se pitamo da li su ove fantastične igre Vardija nešto što ima svoj početak i kraj ili će nastaviti i dalje. Ovih dana čujemo kako je i Čelsi zainteresovan za njega, a moje mišljenje je da bi najveći klubovi trebalo da krenu po ovog igrača. Kada vidite ovaj današnji Mančester Junajted, jasno vam je da bi im Vardi dobro došao sa svojom brzinom i agresijom. To je nešto što im nedostaje. Oni su jedan od najvećih klubova na svetu, plaćaju ogromne sume za pojačanja i mogli bi to isto da urade sa Vardijem. I ne samo Mančester Junajted, već i ostali veliki klubovi“, poručio je Karager.

Bivši golman Mančester Junajteda Peter Šmajhel nije uveren da je Vardi zreo za Old Traford.
„Mislim da se on ne bi uklopio u Mančester Junajted. Voleo bih da vidim kako Vardi napreduje i da postane standardan reprezentativac Engleske, ali to je pod velikim znakom pitanja. Prvi je strelac lige, oborio je neverovatan rekord, ali je i dalje dilema da li treba da igra u startnoj postavi Engleske. Po mom mišljenu bi trebalo, ali ne znam da li bi se uklopio kod Van Gala ili je više za Vengerov stil fudbala“, smatra Šmajhel.

Komentari / 0

Ostavite komentar