Riješena misterija "lebdećih" automobila

Internet zajednica pre nekoliko dana ostala je zapanjena snimkom neobičnog događaja koji se dogodio u kineskom gradu Singtaj. Dva automobila poletela su u vazduh, nakon što je na njih izvršila dejstvo neidentifikovana sila.

Svijet 30.11.2015 | 14:10
Riješena misterija "lebdećih" automobila

Zbunjeni pešaci nisu mogli da poveruju svojim očima, kada su dva, nekoliko tona teška vozila, poletela u vazduh kao da se radi o igračkama.

Jedna od teorija bila je da se ispod ulice nalazili dalekovodi, koji su emitovali veliko eletkromagnetno polje, koje je vozila lansiralo u vazduh.

Druga teorija su bili podzemni gasovi, koji su pod jakim pritiskom izlazili iz šahtova koji su se nalazili na ulici. Međutim, na videu se ne vidi nijedan od pomenutih šahtova.

Kasnije je ustanovljeno da je kamion, koji se vidi sa desne strane, zakačio metalnu sajlu koja se nalazila na ulici. Kako se kamion kretao dalje, sa sobom je povukao i sajlu, koja se potom zategla.

"Lebdeći" automobili nisu ništa drugo nego posledica udara u zategnuti metalni kabl.

Kako prenose kineski mediji, u incidentu niko nije teže povređen.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gluposti

30.11.2015 13:34

Nije tačno to u vezi sajle. Sve to je najobičnija digitalna montaža. Na računaru možeš da napraviš kakve god hoćeš specijane efekte i sklopiš kakav god hoćeš video. Može i tenk da pliva na vodi.

ODGOVORITE
Name

radan

30.11.2015 13:54

Pa odmah se na snimku vidjela sajla,ne znam o kakvoj misteriji je rijec

ODGOVORITE