Pelegrinijev ključ za titulu je kod Pirla?!

Italijanski veteran mogao bi na dva meseca da obuče dres Mančester sitija, a pitanje je kakva će biti reakcija njihove filijale Njujork sitija na to.

Fudbal 23.11.2015 | 22:40
Pelegrinijev ključ za titulu je kod Pirla?!

Prethodne sezone je "oteo" Frenka Lamparda od Njujorka, a sada bi to želeo da uradi i sa Andreom Pirlom.

To je plan Manuela Pelegrinija u osvajanju nove titule, pošto mu, po njegovoj proceni, nije bilo dovoljno preko 100 miliona funti koje je potrošio na samo dva igrača - Kevina de Brujnea i Rahima Sterlinga, pa će mu italijanski veteran biti od velike pomoći jer nije zadovoljan igrom veznih fudbalera.

"Italijanski majstor Andrea Pirlo tokom pauze u američkoj MLS ligi igraće na pozajmici u Mančester Sitiju", trdi Skaj sport.

Siti i Pirlov Njujork imaju istog vlasnika, pa ova opcija, za koju se zalaže menadžer Sitija Manuel Pelegrini, zvuči sasvim realno, a nije nepoznata praksa da poznati veterani iskoriste pauzu da ponovo osete evropski fudbal.

Ali, da li je Pirlovo telo u stanju da izdrži tempo Premijer lige?

Podsetimo, on je bio vrlo blizu odlaska u Čelsi kada je Karlo Anćeloti došao na čelo kluba iz Londona, a njegova velika želja da se okuša i u Engleskoj mogla bi da mu se ispuni u 36-oj godini, i to u dresu Mančester sitija.

Pirlo je u prvom delu sezone odigrao 13 utakmica za Njujork, bez gola, ali sa dve asistencije, a tamo je došao nakon što je sa Juventusom izgubio u finalu Lige šampiona od Barselone.

Tokom karijere nastupao je za Ređinu, Brešu, Inter, Milan i Juventus.

Osvojio je šest titula u Seriji A, dve Lige šampiona i Svetsko prvenstvo 2006. godine sa Italijom.

Komentari / 0

Ostavite komentar