Dodijeljena nagrada Vildani Selimbegović

Glavnoj i odgovornoj urednici Oslobođenja Vildani Selimbegović rukovodstvo SAIS-a predvođeno Danielom Serverom, Danielom Hamiltonom i Sašom Toperićem uručilo je priznanje za profesionalno novinarstvo i borbu protiv korupcije.

Bosna i Hercegovina 17.11.2015 | 15:10
Dodijeljena nagrada Vildani Selimbegović

Zahvalivšši se na priznanju Selimbegović je održžala govor pod nazivom "Kome smeta mir?"

Ona je, između ostalog, poručila da vlasti u BiH treba da shvate da je Dejtonski Ustav dokument mira, a ne poligon za obračune, prijetnje referendumom, progon neistomiššljenika, vapaje ugrožženosti, treće entitete, zašštitu svojih zločinaca i kriminalaca:

"Ako BiH uspije, to će značiti i reforme pred vlastitim partijskim ogledalima. Uvjerena sam da je to nasuššna potreba u zemlji koja već dvije decenije tražži alibi za nerad i teror svojih političkih elita. I pronalazi ga jedino u Dejtonu: upravo zato, ja, koja se godinama višše nego EU nadam BiH u NATO paktu, kao garantu mira i bezbjednosti, već odavno ne pitam kome smeta Dejton, već kome smeta mir. A bojim se da ih jošš ima u BiH, poručila, između ostalog, Selimbegović.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

maja

17.11.2015 14:41

Nagrada je u pravim rukama.Doro pitanje.A kome smeta mir? Zapitajmo se?

ODGOVORITE
Name

somer

17.11.2015 16:25

Draga moja Vildana, govoriti istinu u BiH je nesto sto se ne isplati na kratke staze, a kad ispadne da si bila u pravu niko te se ne sjeti. Ja bi ti preporucio da se kanes corava posla jer u toj propaloj drzavi se ne isplati boriti nizasta.

ODGOVORITE
Name

Zero

17.11.2015 18:19

Pa i onaj telefonski broj KRIMOLOVCA je samo zamka.Kad nazoves moras se predstaviti a onda si tek u govnima.

ODGOVORITE