Mladen Bosić: U BiH nedostaje povjerenja

Predsjednik SDS i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić je danas u Mostaru, na konferenciji "Konsenzus o preuređenju političkog sistema 20 godina poslije Dejtona - realnost ili zavaravanje?", rekao da je glavni problem nedostatak povjerenja u BiH i da je ova pitanja nemoguće riješiti dok se na neki način ne otople odnosi među narodima i političkim faktorima.

Bosna i Hercegovina 13.11.2015 | 22:53
Mladen Bosić: U BiH nedostaje povjerenja

On je istakao da treba otopiti led nepovjerenja koji je na snazi u BiH već 25 godina.

Bosić je rekao da će podržati bilo koji dogovor Hrvata i Bošnjaka u FBiH kada je riječ o izboru hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, ističući da srpske stranke ostaju pri stavu da se član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske bira na direktan način i da umjesto "Srbin" piše "jedan"

Takav stav su iznijeli i predsjednici PDP i SNSD-a.

Bosić je naveo da će srpski predstavnici prihvatiti svako rješenje Bošnjaka i Hrvata ako ono nije na štetu Republike Srpske.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

sve ste narodu uzeli

13.11.2015 14:18

Nema ovom narodu života dok ovi desetogidišnji diktatori i bogataši ne odu sa vlasti, možete vi pričati šta želite narod će krenuti bježati iz BiH kao sada Sirijci.

ODGOVORITE
Name

nostalgija

13.11.2015 15:28

Da se moze zivjeti od proslosti svi bi se gradjani vratili u proslost,na zalost buducnost nam je jako crna i neizvjesna.

ODGOVORITE
Name

MOJ MLADENE

13.11.2015 21:59

KAKVOG POVJERENJA, POŠTENJA NEDOSTAJE MLADENE, POŠTENJEM SE DRŽAVA PRAVI MA KAKO SE ZVALA, NIJE MAHATMA KRAO INDIJU KAD JE PRAVIO NI MANDELA JUŽNU AFRIKU.

ODGOVORITE
Name

Херцеговац

14.11.2015 07:44

Ја....поштењачино, доћи ће те и ви на власт некад, па ће мо вас виђети на дијелу, а онда ће те се извлачит како је предходна власт све упропастила, и тако у круг.

ODGOVORITE
Name

kontrapunkt

15.11.2015 15:00

Ne lupetaj, naravno da je ova sadašnja vlast sve poravnala. I kako sad dalje. Hajde ti preuzni vlast pa da vidimo šta ćeš napraviti!