LŠ: Dinamo se žalio zbog četničke zastave!

Zagrebački Dinamo žalio se delegatu utakmice sa Olimpijakosom na četničku zastavu koja je razvijena na tribinama stadiona u Pireju.

Fudbal 05.11.2015 | 13:20
LŠ: Dinamo se žalio zbog četničke zastave!

Hrvatski tim gostovao je grčkom u četvrtom kolu Lige šmapiona, a s obzirom da su navijači Olimpijakosa u bratskim odnosima sa pristalicama Crvene zvezde, na utakmicama atinskih „crveno-belih“ često su prisutna srpska obeležja.

Kako se navodi u saopštenju zagrebačkog kluba, srpska zastava nije bila (pre)velika provokacija, ali ističu da zastava na kojoj je ćiriliom pisalo „Četnici“ nema veze sa fudbalom.

"Nažalost, morali smo se u Grčkoj baviti i nečime što nema nikakve veze s fudbalom. Naime, na tribini na kojoj su bili najvatreniji navijači Olimpijakosa je tokom gotovo cele utakmice bila okačena srpska zastava što samo po sebi nije (pre)velika provokacija, ali činjenica da je na njoj na ćirilici pisalo 'Četnici' - svakako nema veze s fudbalom. „Modra“ delegacija se, naravno, žestoko žalila delegatu utakmice, protestovala protiv četničkih simbola i domaćini će sigurno biti kažnjeni. Ipak, uz spornu zastavu i brojne gnusne uvrede s tribina, teško je ne komentarisati kako je žalosno što je na stadionu u Grčkoj bilo huligana i jednostavno primitivaca kojima fudbal i sport – nisu uopšte bili u planu. Bili oni Grci ili kako se činilo navijači Crvene Zvezde stigli iz Beograda – nije im mesto niti blizu stadiona", stoji na zvaničnom sajtu Dinama.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Veky

05.11.2015 12:44

Kazna za Plimpijakos! Veličanje fašističkih organizacija nema nikakve veze sa fudbalom. Preporučujem navijačima CZ da ime kluba preimnuju u FK Kokarda.

ODGOVORITE
Name

Pd

05.11.2015 13:39

Samo smo tebe cekali da nam kazes komunjaro....

Name

Hahaha

05.11.2015 14:09

Koje bjede od ljudi prodane duse crknucete jadni ne bili izdajnici i ulizice. I treba da se zastava viori svuda gdje je god pravoslavni narod. Nista, vi Hrvati masite Hitlerovom zastavom mozda vam pomogne hahaha

ODGOVORITE
Name

kiza

05.11.2015 16:34

Da li ovaj narod uopste zna ko su CETNICI. Ako ne zna ja cu im objasniti da je to elitna Kraljeva garda, a KRALJ je spasio HRVATE posle poraza u I svetskom ratu. Po mom misljenju to mu je najveca greska. Drugi svetski rat ima svoju pricu koja je malo drugacija od I svetskog rata gde su Hrvati opet kao USTASE spasene od strane komunista i cak dobijali penzije prvoboraca iako su bili na drugoj strani. Vi gospodo Hrvati (devedeset posto vas su prekrsteni Srbi) molite Boga za ono sto sada imate jer ako nastavite da se inatite i napravite neku pizdariju za sta ste stvoreni vise vas nece biti. Nece vas spasiti ni EU u raspadu ni NATO u raspadu...

ODGOVORITE
Name

Zero

05.11.2015 17:16

Pa spaseni su i neki fasisti poslje ovog rata 91-95,cik pogodi Kiza koji?