Zvezda, struja, dug i termini – evo o čemu se radi...?!

"Zimi je lepše po danu", ističe Terzić i pita: "Gde se u Evropi igra noću kad je hladno?" Zvezda juče bila bez struje 15 minuta. U danu kada je struja u Ljutice Bogdana isključena na 15 minuta, EPS je objavio koliki je dug FK Crvena zvezda.

Fudbal 03.11.2015 | 14:00
Zvezda, struja, dug i termini – evo o čemu se radi...?!

"Vreme početka utakmice određuje Zajednica Superlige uz konsultaciju sa TV Arena sport, a ne Crvena zvezda", rekao nam je generalni direktor crveno-belih na temu pomeranja početaka utakmica.

Ipak, prema našim saznanjima, postoji i ideja u Ljutice Bogdana i volja kod čelnika kluba, ali i potreba na planu finansija, da u zimskom periodu Zvezda utakmice kod kuće igra po dnevnom svetlu.

"Da, postoji i ekonomski aspekt cele priče, ali ako me već pitate, ne vidim zašto bi se u zimskom periodu utakmice igrale noću, ako nije radni dan. U kojoj zemlji, osim na jugu Evrope, se utakmice igraju noću zimi?", pitao nas je Terzić i dodao:

"A, ako ćemo iskreno, zimi je lepši ambijent u dnevnom terminu".

Time je generalni direktor kluba naveo još nekoliko razloga zbog kojih bi, dok ne otopli i ne oduži se dan, trebalo igrati ili u 13 ili u 15 časova.

Najvatreniji navijači su, nezvanično saznajemo, protiv. Poseta na utakmicama dominantnog lidera Superlige je u padu, a poznato je da dobar deo Zvezdine publike dolazi iz unutrašnjojsti i da je tim ljudima potrebno vreme da stignu do prestonice.

Kada bi oni iz udaljenijih krajeva trebalo da krenu, da bi stigli u 13 časova, možete lako izračunati.

Međutim, klub koji ne krije da je u problemu sa finansijama, a o tome je govorio i trener Miodrag Božović, ne bi trebalo da se stidi štednje. Kako paljenje reflektora nije uopšte jeftino, to bi trebalo za pravog navijača da bude sasvim dovoljan razlog da se prihvati ova odluka, koja je ionako privremena. U međuvremenu, MONDU je iz EPS dobio nezvanično uveravanje da to preduzeće insistirati na isključivanju struje neredovnim platišama.

Danas, saznajemo, na adresi Ljutice Bogdana 1a nije bilo struje 15 minuta, i to je bilo samo upozorenje...

"Ako nije radni dan, nisu vrućine i nemamo obavezu zbog sponzora i 'prajm tajma', ne vidim razlog zašto bi se zimi igralo u noćnom terminu. Hladno je publici kada zađe sunce, kao i zbog ekonomske opravdanosti trošenja struje kada to nije neophodno", ponovio je Terzić.

"Ima pametnih ljudi u Zajednici koji donose odluke. Nadam se da će sagledati sve aspekte iz svih uglova i uraditi ono što je najbolje za gledaoce i TV prenos, ali i za same aktere utakmice", zaključio je.

Uistinu, poslednju reč imaće Zajednica i Arena sport, ali pritisak iz Crvene zvezde postoji, ne samo zbog ambijenta, već i zbog celokupne situacije u klubu.

 Fudbalski klub Crvena zvezda od ukupnog duga za struju u iznosu od 39,9 miliona dinara uplatio je svega 4,6 miliona dinara, saopšteno je Tanjugu u EPS-u i navedeno da im je struja bila isključena zbog neredovnog plaćanja rata u okviru reprograma duga za struju.

Taj fudbalski klub je kupac na rezervnom snabdevanju od 1. januara 2014. godine, što znači da na slobodnom tržištu nije izabrao snabdevača strujom.

Zbog nepotpisivanja Ugovora o prodaji elektricne energije sa potpunim snabdevanjem, tom klubu je obustavljena isporuka struje u avgustu i tada su se obratili dopisom za reprogram duga, navode u EPS-u.

Ugovor o regulisanju duga i za rezervno i za javno snabdevanje od oko 50 miliona dinara na 12 mesecnih rata potpisan je 10. septembra ove godine.

"Pošto nisu poštovali plaćanja rata na način definisan ugovorom, dat je zahtev za obustavu isporuke električne energije, a iako je kupac predao menice kao sredstva obezbedenja, brzo posle potpisivanja ugovora ušao je u blokad, pa nije bilo moguće aktivirati menice kako bi se naplatio dug", objašnjavaju u EPS-u.

Tada se FK Crvena zvezda opet obratila dopisom da se odloži obustava isporuke do 25. oktobra, jer će do tada izmiriti dospele obaveze, ali ni ovaj rok nije ispoštovan i 28. oktobra je dat nalog "EPS Distribuciji" za obustavu.

FK Crvena zvezda ostao je juče na 15 minuta bez struje zbog nagomilanih dugovanja prema Elektrodistribuciji Srbije, potvrđeno je ranije Tanjugu i navedeno da je klub brzo reagovao i potpisao reprogram, koji će platiti u ratama, tako da je uključenja električna energija na Stadionu "Rajko Mitić".

Komentari / 0

Ostavite komentar