Звезда, струја, дуг и термини – ево о чему се ради...?!

"Зими је лепше по дану", истиче Терзић и пита: "Где се у Европи игра ноћу кад је хладно?" Звезда јуче била без струје 15 минута. У дану када је струја у Љутице Богдана искључена на 15 минута, ЕПС је објавио колики је дуг ФК Црвена звезда.

Фудбал 03.11.2015 | 14:00
Звезда, струја, дуг и термини – ево о чему се ради...?!

"Време почетка утакмице одређује Заједница Суперлиге уз консултацију са ТВ Арена спорт, а не Црвена звезда", рекао нам је генерални директор црвено-белих на тему померања почетака утакмица.

Ипак, према нашим сазнањима, постоји и идеја у Љутице Богдана и воља код челника клуба, али и потреба на плану финансија, да у зимском периоду Звезда утакмице код куће игра по дневном светлу.

"Да, постоји и економски аспект целе приче, али ако ме већ питате, не видим зашто би се у зимском периоду утакмице играле ноћу, ако није радни дан. У којој земљи, осим на југу Европе, се утакмице играју ноћу зими?", питао нас је Терзић и додао:

"А, ако ћемо искрено, зими је лепши амбијент у дневном термину".

Тиме је генерални директор клуба навео још неколико разлога због којих би, док не отопли и не одужи се дан, требало играти или у 13 или у 15 часова.

Најватренији навијачи су, незванично сазнајемо, против. Посета на утакмицама доминантног лидера Суперлиге је у паду, а познато је да добар део Звездине публике долази из унутрашњојсти и да је тим људима потребно време да стигну до престонице.

Када би они из удаљенијих крајева требало да крену, да би стигли у 13 часова, можете лако израчунати.

Међутим, клуб који не крије да је у проблему са финансијама, а о томе је говорио и тренер Миодраг Божовић, не би требало да се стиди штедње. Како паљење рефлектора није уопште јефтино, то би требало за правог навијача да буде сасвим довољан разлог да се прихвати ова одлука, која је ионако привремена. У међувремену, МОНДУ је из ЕПС добио незванично уверавање да то предузеће инсистирати на искључивању струје нередовним платишама.

Данас, сазнајемо, на адреси Љутице Богдана 1а није било струје 15 минута, и то је било само упозорење...

"Ако није радни дан, нису врућине и немамо обавезу због спонзора и 'прајм тајма', не видим разлог зашто би се зими играло у ноћном термину. Хладно је публици када зађе сунце, као и због економске оправданости трошења струје када то није неопходно", поновио је Терзић.

"Има паметних људи у Заједници који доносе одлуке. Надам се да ће сагледати све аспекте из свих углова и урадити оно што је најбоље за гледаоце и ТВ пренос, али и за саме актере утакмице", закључио је.

Уистину, последњу реч имаће Заједница и Арена спорт, али притисак из Црвене звезде постоји, не само због амбијента, већ и због целокупне ситуације у клубу.

 Фудбалски клуб Црвена звезда од укупног дуга за струју у износу од 39,9 милиона динара уплатио је свега 4,6 милиона динара, саопштено је Тањугу у ЕПС-у и наведено да им је струја била искључена због нередовног плаћања рата у оквиру репрограма дуга за струју.

Тај фудбалски клуб је купац на резервном снабдевању од 1. јануара 2014. године, што значи да на слободном тржишту није изабрао снабдевача струјом.

Због непотписивања Уговора о продаји електрицне енергије са потпуним снабдевањем, том клубу је обустављена испорука струје у августу и тада су се обратили дописом за репрограм дуга, наводе у ЕПС-у.

Уговор о регулисању дуга и за резервно и за јавно снабдевање од око 50 милиона динара на 12 месецних рата потписан је 10. септембра ове године.

"Пошто нису поштовали плаћања рата на начин дефинисан уговором, дат је захтев за обуставу испоруке електричне енергије, а иако је купац предао менице као средства обезбедења, брзо после потписивања уговора ушао је у блокад, па није било могуће активирати менице како би се наплатио дуг", објашњавају у ЕПС-у.

Тада се ФК Црвена звезда опет обратила дописом да се одложи обустава испоруке до 25. октобра, јер ће до тада измирити доспеле обавезе, али ни овај рок није испоштован и 28. октобра је дат налог "ЕПС Дистрибуцији" за обуставу.

ФК Црвена звезда остао је јуче на 15 минута без струје због нагомиланих дуговања према Електродистрибуцији Србије, потврђено је раније Тањугу и наведено да је клуб брзо реаговао и потписао репрограм, који ће платити у ратама, тако да је укључења електрична енергија на Стадиону "Рајко Митић".

Коментари / 0

Оставите коментар