Baždarević sa provjerenim snagama u baraž!

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević u utorak u 11 časova u Sarajevu će saopštiti spisak fudbalera na koje računa za predstojeći dvomeč sa Republikom irskom u baražu za plasman na EURO 2016.!

Fudbal 03.11.2015 | 13:20
Baždarević sa provjerenim snagama u baraž!

Popularni Meša će u hotelu "Evropa" saopštiti imena "zmajeva" na koje će računati za utakmicu 13. novembra na "Bilinom polju" u Zenici i revanšu tri dana kasnije u Dablinu.

Kormilar "zmajeva" je najavio ranije da najprije saopštiti "širi" spisak, a da će nakon nekoliko dana skratiti na 24, 25 igrača.

"Valjda je svima jasno da neće biti nekih velikih promjena i izmjena. Oni igrači koji su nas doveli do baraža, moraju završiti posao do kraja. Jedino je ispravno osloniti se na postojeće snage, iako smo putovali u potrazi za osvježenjima. Ima ih, ali u ovom trenutku, vjerujemo igračima koji su već bili na spisku", rekao je selektor "zmajeva".

Na posljednjem spisku, koji je objavljen uoči susreta sa velsom i Kiprom, Baždarević je pozvao 29 igrača, ali bez Muhameda Bešića, koji je bio suspendovan zbog nesportskog ponašanja.

Obzirom da će suspenzija da istekne nakon prve utakmice baraža sa Ircima, očekuje se da će vezista Evertona dobiti poziv i da će on biti jedino "novo" ime na spisku.

Prethodni spisak

Golmani: Asmir Begović (Čelsi), Ibrahim Šehić (Karabag), Jasmin Burić (Leh)

Odbrana: Emir Spahić (HSV), Ognjen Vranješ (Gacijantep), Toni Šunjić (Štutgart), Ervin Zukanović (Sampdorija), Edin Cocalić (Mehelen), Marin Aničić (Astana), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Sead Kolašinac (Šalke), Mensur Mujdža (Frajburg)

Vezni red: Anel Hadžić (Šturm), Haris Medunjanin (Deportivo), Senad Lulić (Lacio), Tino Sušić (Hajduk), Srđan Grahovac (Rapid), Miralem Pjanić (Roma), Izet Hajrović (Eibar), Stojan Vranješ (Legija), Semir Štilić (APOEL), Sejad Salihović (Guižu), Muhamed Bešić (Everton)

Napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul), Milan Đurić (Ćesena), Vedad Ibišević (Herta), Ermin Zec (Gabala), Armin Hodžić (Dinamo) i Riad Bajić (Konija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dejo

03.11.2015 12:37

Novo ime na spisku je i Rade Krunic iz Empolia. Bravo Mesa.

ODGOVORITE
Name

Zoki

03.11.2015 12:55

Spisak za Irsku : Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić. Odbrana: Emir Spahić, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Mensur Mujdža, Sead Kolašinac, Edin Cocalić, Ermin Bičakčić, Marin Aničić, Ervin Zukanović. Vezni red: Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Edin Višća, Senad Lulić, Anel Hadžić, Tino Sven Sušić, Srđan Grahovac, Sejad Salihović, Muhamed Bešić, Rade Krunić. Napadači: Vedad Ibišević. Milan Đurić, Ermin Zec, Edin Džeko, Armin Hodžić.

ODGOVORITE