Dačić: Lavrov 2. decembra u Beogradu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov doputovaće u Beograd 2. decembra i učestvovaće na ministarskom savjetu OEBS koji se u srpskoj prestonici održava u prvoj nedjelji decembra, najavio je danas prvi potpredsjednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Svijet 01.11.2015 | 19:49
Dačić: Lavrov 2. decembra u Beogradu

Kako je objasnio, 1. i 2. decembra biće održan radni dio sastanka, dok će 3. i 4. decembra biti održana sjednica na ministarskom nivou.

Prema Dačićevim riječima, poziv za učešće na tom sastanku upućen je na adrese 57 ministara spoljnih poslova članica OEBS kao i još 11 zemalja mediteranskih i azijskih partnera za saradnju, kao i šefova najvažnijih medjunarodnih organizacija.

Takođe, kako je najavio od 30. novembra do 11. decembra u Parizu će biti održan samit UN o klimatskim promjenama, a planirano je da na njemu učestvuje predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Šef srpske diplomatije je na konferenciji za novinare rekao i da će u novembru biti održana sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu.

Govoreći o nedavnoj posjeti delegacije srpske vlade na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem Rusiji, Dačić je ocijenio da je ona bila veoma uspješna, kako na ekonomskom tako i na političkom nivou.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar