Smijenjeni Vujošević: Ostavite ‘'J'’ i zvezdu u grbu!

Dosadašnji predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Duško Vujošević rekao je da ne treba da se izbaci ‘J’ kao prefiks i zvezda iz grba.

Ostali sportovi 29.10.2015 | 18:20
Smijenjeni Vujošević: Ostavite ‘'J'’ i zvezdu u grbu!

Vujoševića je u četvrtak na čelu Partizanove sportske porodice nasledio Milorad Vučelić.

“Za dva meseca sam udaljen sa dve funkcije. Ali, pored svega, ostajem čovek KK i JSD Partizan”, naglasio je Vujošević u svom odlazećem govoru u kojem se osvrnuo na činjenicu da je pre nekoliko nedelja napustio mesto trenera košarkaša ‘crno-belih’.

“Često se spominje da iz skraćenice ‘j’ treba da se izbaci to ‘j’. To je anahrono ime i ti predlozi stižu od ultranacionalista. Ako je ime anahrano, onda su i diplome koje smo sticali u vreme SFRJ”, naglasio je Vujošević.

Vujošević se posebno osvrnuo na to da su pojedinci poslednjih dana pričali da je đavo ušao u Partizan, a osvrnuo se i na zvezdu u grbu.

“Vidim u medijima da se deo klera upliće u kampanju protiv Partizana. Neki sveštenik je rekao da je đavo ušao u Partizan i da je sve to zbog petokrake u grbu. Kao da taj sveštenik poznaje đavola i sa njim ide na more. Petokraka nije samo simbol komunizma, već su pod njom poginuli milioni ljudi. Zato se nadam da će buduće rukovodstvo održati dostojanstvo kluba”, istakao je Vujošević.

Dosadašnji predsednik JSD Partizan naglasio da mu je nije bilo lako u prethodne četiri godine na toj funkciji i poželeo je mnogo uspeha svom nasledniku.

“Svesni smo da se nalazimo u složenom momentu oko funkcionisanja društva. Uloga predsednika pripala mi je jer je retko ko hteo. Radio sam dostojanstveno, bilo je teško plivati u hladnoj i prljavoj vodi, ali smo plivali”, naglasio je Vujošević, “Vučelić je dobro rešenje za sve, da pomeri i pređe granicu. Ne sme da bude ličnih neprijateljstava i da se ne izazivaju ljudi koji su na jakim pozicijama. Ipak, sigurno neće spustiti glavu i ispustiti dostojanstvo Partizana”.

Komentari / 0

Ostavite komentar