Bez dozvole godinama vozio – autobus!

Šezdesetogodišnjak sa falsifikovanim dokumentima deceniju prevozio putnike. Izdala ga oznaka "SFRJ" na zadnjoj strani dozvole izdate 2003. godine.

Republika Srpska 28.10.2015 | 07:43
Bez dozvole godinama vozio – autobus!

 

MEŠTANIN Donjeg Šepka kod Zvornika Vukašin Perić (60) vozio je punu deceniju autobuse u Srbiji, najviše po Podrinju, a da nikad nije stekao kategoriju za tu vrstu vozila.

Kraj njegove karijere, sa lažnom vozačkom dozvolom u kojoj piše da ima "E" i "D" kategorije, nedavno su ozvaničili loznički iskusni saobraćajni policajci, Milan Stošić i Dragan Maksimović, na magistralnom drumu Loznica - Valjevo. Oni su, kako saznajemo u Policijskoj upravi Šabac, zaustavili autobus prevoznika "Belegija-prevoz" iz Stupnice kod Loznice, i alkotestirali Perića, koji je bio "čist". Policajci su se zatim pozabavili njegovom vozačkom dozvolom i ustanovili da na njenoj zadnjoj strani piše SFRJ, da je izdata u Policijskoj stanici u Zvorniku u Republici Srpskoj 2003, da važi do 2013, a da je tada produžena za još pet godina!

Saobraćajni policajci utvrdili su i da je vozač, navodno, položio "E" kategoriju pre nego "C", što je davalo još veću sumnju da je posredi falsifikat. Upućeni su bili i da u Republici Srpskoj i BiH više od deceniju i po niko ne izdaje dozvole kakvu im je, kao i svojim poslodavcima, poturio Perić, s tim što su ovi drugi ili slepo verovali ili nisu proveravali.

Perić je imao dozvolu za "B" kategoriju od 1977. i ništa više. Policija ga je, kao državljanina BiH, privela kod sudije za prekršaje, koji mu je, u takozvanom skraćenom postupku, "odrezao" kaznu.

KARIJERA

KAKO saznajemo, osim u firmi "Belegija prevoz", vozio je i u "Loznica-prevozu", pošto je tu firmu kupila firma "Marković a.d.", kod preduzeća "Generali". U "Belegija prevozu" radio je poslednjih godinu dana.

(Večernje novosti)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

gost

28.10.2015 07:36

Toga ima i u BL, jos veca zalost na seoskim putevima vozi se bez Dozvole polozenog vozackog ispita , bez tehnickog pregleda osiguranja pijani i sto jos najgore to su ljudi bez karaktera. Polcija ne cini nista za baksis voze dalje. Po mom misljenu jedina mogucnos je vece kazne i na mjestu ODUZIMANJE vozila.

ODGOVORITE
Name

tko je

28.10.2015 07:38

Vecina reli vozaca ne posjeduje vozacku a ona i nije nikakva garacija da neko zna i voziti.

ODGOVORITE
Name

Volt.

28.10.2015 08:31

U B.Luci je slatki užaš! Samo se priča na mobilni, nema žmigavaca, reli voznja preko pune linije, vožnja u pijanom stanju,pa kad živ dodješ kuci kao da si dobio 7 na lotu.

Name

gost

28.10.2015 09:15

Sve je tako.

Name

Zvornik

28.10.2015 07:57

To što je čovek iz Zvornika dovoljno govori za sve. Kod nas policija kažnjava samo bedu i sirotinju. U Zvorniku se od nepropisnog parkiranja nemože proći ulicom. Zvornički tajkuni svoja vozila parkiraju na sred ulice i uđu u kafanu gdje pijanče, a kada neko pozove policiju dođe policija i onda taj policajac mora da čuva njegovo vozilo dok lola loče u kafani. Kod nas se u Zvorniku otvoreno zna koji sve šefovi i policajci rade sa kriminalcima, koji inspektori u krimi policiji su zaduženi da štite koje kriminace i političare od krivičnog gonjenja. To je sve javna tajna. U Zvorničkim firmama radi 80 % ne prijavljenih radnika za mizernu platu od 250-300 KM. Tu najviše prednjači Drina obuća. Zvornik je postao grad birtija u kojem ne vlada zakon nego pojedini moćnici i kriminalizovani političari koje štiti policija.

ODGOVORITE
Name

piro

28.10.2015 18:22

On je u snsd-u kod dodika!

ODGOVORITE
Name

bocko

29.10.2015 12:14

E ovo iskusni loznički policajci je baš fino rečeno. mene su jednom ti iskusni loznički policajci zaustavili na krivini posle mosta gdje još uvjek bila puna linija. iskočili su iz privatnog auta kao kakvi drumski razbojnici. možda to iskusni znači da su već stari dokazani kriminalci maskirani u policijskim uniformama.

ODGOVORITE
Name

Ako

29.10.2015 19:37

Ako je za sve godine "rada" prosao bez problema,mozda je zasluzio da dozvolu napokon "legalizuje" i to besplatno.Verovatno korektnije vozi nego neki sa dozvolom.

ODGOVORITE