Без дозволе годинама возио – аутобус!

Шездесетогодишњак са фалсификованим документима деценију превозио путнике. Издала га ознака "СФРЈ" на задњој страни дозволе издате 2003. године.

Република Српска 28.10.2015 | 07:43
Без дозволе годинама возио – аутобус!

 

МЕШТАНИН Доњег Шепка код Зворника Вукашин Перић (60) возио је пуну деценију аутобусе у Србији, највише по Подрињу, а да никад није стекао категорију за ту врсту возила.

Крај његове каријере, са лажном возачком дозволом у којој пише да има "Е" и "Д" категорије, недавно су озваничили лознички искусни саобраћајни полицајци, Милан Стошић и Драган Максимовић, на магистралном друму Лозница - Ваљево. Они су, како сазнајемо у Полицијској управи Шабац, зауставили аутобус превозника "Белегија-превоз" из Ступнице код Лознице, и алкотестирали Перића, који је био "чист". Полицајци су се затим позабавили његовом возачком дозволом и установили да на њеној задњој страни пише СФРЈ, да је издата у Полицијској станици у Зворнику у Републици Српској 2003, да важи до 2013, а да је тада продужена за још пет година!

Саобраћајни полицајци утврдили су и да је возач, наводно, положио "Е" категорију пре него "Ц", што је давало још већу сумњу да је посреди фалсификат. Упућени су били и да у Републици Српској и БиХ више од деценију и по нико не издаје дозволе какву им је, као и својим послодавцима, потурио Перић, с тим што су ови други или слепо веровали или нису проверавали.

Перић је имао дозволу за "Б" категорију од 1977. и ништа више. Полиција га је, као држављанина БиХ, привела код судије за прекршаје, који му је, у такозваном скраћеном поступку, "одрезао" казну.

КАРИЈЕРА

КАКО сазнајемо, осим у фирми "Белегија превоз", возио је и у "Лозница-превозу", пошто је ту фирму купила фирма "Марковић а.д.", код предузећа "Генерали". У "Белегија превозу" радио је последњих годину дана.

(Вечерње новости)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

гост

28.10.2015 07:36

Тога има и у БЛ, јос веца залост на сеоским путевима вози се без Дозволе полозеног возацког испита , без техницког прегледа осигурања пијани и сто јос најгоре то су људи без карактера. Полција не цини ниста за баксис возе даље. По мом мисљену једина могуцнос је веце казне и на мјесту ОДУЗИМАЊЕ возила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тко је

28.10.2015 07:38

Вецина рели возаца не посједује возацку а она и није никаква гарација да неко зна и возити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Волт.

28.10.2015 08:31

У Б.Луци је слатки ужаш! Само се прича на мобилни, нема жмигаваца, рели возња преко пуне линије, вожња у пијаном стању,па кад жив додјеш куци као да си добио 7 на лоту.

Name

гост

28.10.2015 09:15

Све је тако.

Name

Зворник

28.10.2015 07:57

То што је човек из Зворника довољно говори за све. Код нас полиција кажњава само беду и сиротињу. У Зворнику се од непрописног паркирања неможе проћи улицом. Зворнички тајкуни своја возила паркирају на сред улице и уђу у кафану гдје пијанче, а када неко позове полицију дође полиција и онда тај полицајац мора да чува његово возило док лола лоче у кафани. Код нас се у Зворнику отворено зна који све шефови и полицајци раде са криминалцима, који инспектори у крими полицији су задужени да штите које криминаце и политичаре од кривичног гоњења. То је све јавна тајна. У Зворничким фирмама ради 80 % не пријављених радника за мизерну плату од 250-300 КМ. Ту највише предњачи Дрина обућа. Зворник је постао град биртија у којем не влада закон него поједини моћници и криминализовани политичари које штити полиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пиро

28.10.2015 18:22

Он је у снсд-у код додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боцко

29.10.2015 12:14

Е ово искусни лознички полицајци је баш фино речено. мене су једном ти искусни лознички полицајци зауставили на кривини после моста гдје још увјек била пуна линија. искочили су из приватног аута као какви друмски разбојници. можда то искусни значи да су већ стари доказани криминалци маскирани у полицијским униформама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

29.10.2015 19:37

Ако је за све године "рада" просао без проблема,мозда је заслузио да дозволу напокон "легализује" и то бесплатно.Вероватно коректније вози него неки са дозволом.

ОДГОВОРИТЕ