LŠ - najava: Derbi u Parizu, Ronaldo na Ibru!

Fudbaleri Pari Sen Žermena dočekuju u sredu Real Madrid u derbiju trećeg kola Lige šampiona.

Fudbal 21.10.2015 | 17:00
LŠ - najava: Derbi u Parizu, Ronaldo na Ibru!

Pari Sen Žeremen će od 20.45 na svom stadionu "Park prinčeva" igrati protiv Reala i to će biti duel dve neporažene ekipe u grupi.

U centru pažnje će biti duel najboljih strelaca u istoriji svojih klubova – Kristijana Ronalda iz Reala i Zlatana Ibrahimovića iz Pari Sen Žermena.

Trener Reala Rafael Benites ima mnogo problema sa povredama igrača. U timu neće biti Karima Benzeme, Danija Karvahalja, Gareta Bejla, Serhija Ramosa i Pepea. Neizvestan je nastup Luke Modrića koji ima problema sa povredom butine.

Fudbaler Pari Sen Žeremena Edinson Kavani rekao je da mu je čast što će igrati protiv velikog kluba kakav je Real Madrid, u predstojećoj utakmici Grupe A u Ligi šampiona, ali da njegova ekipa može ozbiljno da zapreti "kraljevskom" klubu.

"Igramo u kvalitetnom takmičenju i velika je čast igrati protiv Reala, kluba velike istorije. To je kvalitetna ekipa čiji igrači mogu u sekundi da kazne svaku grešku protivnika. Ali i mi smo veliki klub, siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za sutrašnji duel i pružiti Realu mnogo povoda za razmišljanje. Moraće da drže na oku našu napadačku liniju", rekao je Kavani.

U drugoj utakmici u Grupi A Malme će od 20.45 igrati protiv Šahtjora – obe ekipe su pretrpele po dva poraza u prve dve utakmice.

Najneizvesnije je u Grupi B, u kojoj sve četiri ekipe imaju po tri boda. CSKA će u Moskvi igrati protiv Mančester Junajteda, a u isto vreme u Nemačkoj Volfsburg će igrati protiv PSV Ajndhovena.

Fudbaleri Benfike igrajuu Istanbulu protiv Galatasaraja u Grupi C i pokušaće pobedom da naprave veliki korak ka plasmanu u osminu finala. Portugalska ekipa ima svih šest bodova, a Galatasaraj jedan bod.

U drugoj utakmici u toj grupi Atletiko Madrid će od 20.45 na svom "Visente Kalderonu" igrati protiv Astane i pokušaće da ostvari drugu pobedu u grupi. Ekipa Dijega Simeonea ima tri boda, a Astana, kao i Galatasaraj imaju po bod.

Fudbaleri Juventusa igraju od 20.45 na svom terenu protiv Borusije iz Menhengladaha i pokušaće da ostvare treću pobedu u Grupi D. Crno-beli ove sezone igraju bolje u Ligi šampiona nego u domaćem prvenstvu, gde zauzimaju 14. mesto na tabeli, pošto su u osam kola osvojili samo devet bodova.

Nemački tim je bez boda u Grupi D i pokušaće da ostvari dobar rezultat kako bi ostao u igri za ostanak u evropskim takmičenjima na proleće.

U drugoj utakmici u toj grupi Mančester Siti će od 20.45 biti domaćin Sevilji. Obe ekipe imaju po tri boda i žele pobedom da ostanu u trci za osvajanjem drugog mesta i plasmana u osminu finala najelitenijeg evropskog takmičenja.

U engleskom timu zbog povreda neće biti nekolicine prvotimaca, među kojima David Silva, Serhio Aguero, Samir Nasri i Aleksandar Kolarov.

Trener Sevilje Unaj Emeri takođe ima problema sa sastavom. Utakmicu će sigurno propustiti Gael Kakuta i Serhio Eskudero, dok je nastup Fernanda Ljorentea neizvestan zbog povrede mišića.

Komentari / 0

Ostavite komentar