Nova politička stranka u Srbiji

Narodni pokret "Dinara-Drina-Dunav" (NPDDD) registrovan je kao politička stranka i zvanično je 104. politički subjekt u Srbiji, izjavio je danas predsednik tog pokreta Tomislav Bokan.

Srbija 15.10.2015 | 14:50
Nova politička stranka u Srbiji

On je na konferenciji za novinare rekao da je nova stranka zvanično rešenje o upisu u registar političkih subjekata dobila pre tri dana - na Miholjdan, 12. oktobra.

"Narod srpski koji podržava načela našeg pokreta tražio je da uradimo korak dalje i to smo i učinili i posle tromesečnog vrednog rada u kome nas je svojim potpisima podržalo više od 10.000 građana, stiglo nam je rešenje o registraciji stranke", rekao je Bokan.

On je kazao da NPDDD vodi "realnu, trajnu i ispravnu politiku" i da se zalaže za "izgradnju srpskog državotvornog sistema", te za "izgradnju urušenog sistema vrednosti i jačanje duhovnosti i porodice".

"Svim našim vlastodršcima koji zarad ličnih interesa žele da zapostave interese Srbije poručujemo da će u nama imati ozbiljnog protivnika, a svima onima koji misle da im je bolje živeti van Srbije poručujemo da svoju sreću potraže tamo gde misle da im je bolje", kazao je Bokan.

Po njegovim rečima, Narodni pokret "Dinara-Drina-Dunav" je po snazi treći politički subjekt u Novom Sadu, koji ima razgranatu strukturu koju čini 25 ogranaka širom Srbije.

Na putanje novinara da li će na predstojeće izbore novoformirana stranka izaći samostalno ili sa nekim u koaliciji, Bokan je rekao da će NPDDD na izbore najverovatnije izaći samostalno ili sa istim partnerom sa kojim čini odborničku grupu u Skupštini Grada Novog Sada, a to je Srpski pokret obnove.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

nn

15.10.2015 14:54

Dinara,Drina ,Dunav ?

ODGOVORITE
Name

SAMY

15.10.2015 15:02

KAKVA LI JE MULJAZA U PITANJU, ČIM MI NEKO POMENE PATRIOTIZAM NAJEŽIM SE

ODGOVORITE
Name

Eh

15.10.2015 15:04

Eh

ODGOVORITE
Name

V.B.

15.10.2015 19:52

Samo jedno partijski sistem i sve vratiti u narodno vlasnistvo. To je sve bagra za Goli Otok..

ODGOVORITE