Da li će proraditi pravna država?

Predsjednik SDS Mladen Bosić kaže da dokaza o kriminalu ima dosta i da je pitanje - da li postoji ikakav mehanizam da ovdje proradi pravna država?

Republika Srpska 09.10.2015 | 22:23
Da li će proraditi pravna država?

"Mi smo tražili upravo od Ministarstva bezbjednosti da pokušamo pokazati političku volju da se otvori borba protiv kriminala i korupcije", rekao je Bosić u intervju Oslobodjenju.

On kaže da su otvoreni neki slučajevi, ali još uvijek nema nikakvog efekta. "Nemamo nijednu optužnicu do sada. Nema optužnica, mada imamo stalna uvjeravanja da se radi na tome", rekao je Bosić.

Kaže da mjeseci prolaze i da ističe neki rok tolerancije. "Moraćemo ponovo analizirati čitavu situaciju: zašto se uprkos dokazima, uprkos svijesti svih koji vide i znaju šta se radi, ništa ne dešava i ko je odgovoran za to. Evo, ja neću sada da uprem prstom, ali glavni u tim procesima su u tužilaštvima", rekao je Bosić.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Vasilije

09.10.2015 20:37

Jad od države,pa to ti je.Izgleda dok se ne digne kuka i motika - ništa.

ODGOVORITE
Name

PD

09.10.2015 20:39

BOSIĆU ŠTA JE SA ČMARKOM POLOM,KADA ĆE TE BAR OTVORITI NJEGOV PREPUN KOFER AFERA,NEMAMO VIŠE STRPLJENJA......

ODGOVORITE
Name

nedaju tajkuni

09.10.2015 20:47

Šta to znači trebamo da se predamo ovoj kriminalnoj hobotnici koja se osilila ojačala ima veliki novac da može sve kupitii za dalje naše urušavanje, kad ne živimo i nikada nismo ni živjeli u pravnoj Državi.

ODGOVORITE
Name

dnk

09.10.2015 21:01

Dokaze slati samo u BIH Tužilaštvo!u ovo Dodikovo-ne vrijedi!Mladene, vjerujemo u tebe i u pravdu!

ODGOVORITE
Name

Trilaterala

09.10.2015 21:18

Bermudski trougao: bankari-političari-tajkuni. Tu je 95% našeg jada.

ODGOVORITE
Name

niko

09.10.2015 21:44

Sve predhodne odluke donosene su na bazi saveta ministara.Svi su imali korist i zato nema optuznica,medjusobno se stite!

ODGOVORITE
Name

predlog

09.10.2015 21:45

Ukinuti sve sudove i tuzilastva,i pustiti narodu da sudi bandi nevidjenoj.

ODGOVORITE
Name

Miki

09.10.2015 21:55

Mladene vreme prolazi a ukoliko do marta 2016 ne skinete Milorada onda ste vi gotovi

ODGOVORITE
Name

Jok

09.10.2015 22:47

Neće Mladene dok ti ne preuzmeš vlast.

ODGOVORITE
Name

mladjo

09.10.2015 22:58

Gospodine Bosicu nemate drugi nacin da rusite SNSD nego da konkretno otvorite borbu protiv kriminala. Iskoristite sve svoje mogucnosti i pokazite narodu ko nam je na vlasti 10 godina. Ne obazirite se na rezimske medije i optuzbe ua izdaju radite za narod a kasnije ce vam svi biti zahvalni.

ODGOVORITE
Name

braindamaged

09.10.2015 23:15

Vi iz SzP ako nista ne mozete da uradite kroz institucije koje odbijaju da rade posao propisan im Ustavom i Zakonima izadjite iz vlasti i organizujte neki gradjanski neposluh,pozovite mlade i obrazovane da vam se u tome pridruze ima ih koji su ogorceni ovim stanjem i spremni da krenu u borbu za svoju buducnost, zajednickim snagama trudom i znanjem obrazujte ovaj narod, idite od mjesta do mjesta i drzite tribine i predavanja o pravnoj drzavi, parlamentarnoj demokratiji i vaznostima funkcionisanja istih za buducnost gradjana i njihove djece, i sta ce se desiti ako ova udruzena banda nastavi da nas pljacka i urusava i ostatke ostataka drustva u ovoj prcvari od BIH, nakon toga povedite proteste, blokade saobracajnica i bojkot placanja svih usluga od kojih se finansira ova odnarodjena i izdvojena kasta kvazi-vladalaca i mali krug bezobrazno bogatog sljama kojim su se okruzili, svih komunalija, vode, struje, telefona, grijanja. Sistem koji su oni uspostavili bez tih sredstava sigurno nece opstati duze od mjesec dana, a onda im dzaba opljackano bice bez struje kao i svi mi ostali, pa da konacno i tehnoloski budemo na nivou 19. vijeka kad su nas oni civilizacijski i drustveno vratili u 18. vijek. Ako to necete i/ili ne mozete iz nedostatka znanja, htijenja, hrabrosti ili bilo kog drugog razloga,kumim vas Bogom nemojte vise iznositi nikakve afere, nikakve dokaze o pljacki, razne tirade i kuknjavu po televizijama i ostalim medijima, jer sa tim Kalimero stavom i iznosenjem krimnalnih postupaka aktuelne vlasti i ne cinjenjem nicega da se to sprijeci i zaustavi i ne nudjenjem nikakvih rjesenja jos vise produbljujete tezak polozaj i onako napacenog, sludjenog, gladnog, izmucenog ratom i poplavama naroda! Nastavite da primate svoje nenormalno visoke licne dohotke i pustite nas makar da prozivimo svoje bijedne zivote u neznanju, bice nam mnogo lakse. Unaprijed hvala!

ODGOVORITE
Name

čekajući godoa

10.10.2015 10:00

U ponedjeljak u 12:00 nastupa pravna država! Spremite se svi da je dočekate.

ODGOVORITE
Name

Sokolac

11.10.2015 05:47

SJAŠI KURTA DA UZJAŠE MURTA . AKO KVISKO NEKIM ČUDOM ZASJEDE OBEĆAO JE DA NAM NEĆE KONTEJNERI BITI PRAZNI I DA POSTOJI ŠANSA DA I NADJEMO NEŠTO U NJIMA

ODGOVORITE