Ima li BiH selektora ili nema?!

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković tvrdi da je potpisan novi ugovor još prije šest mjeseci, ali da ga još nije dobio. Iz Saveza tvrde: "Sa Markovićem nije produžena saradnja".

Ostali sportovi 01.10.2015 | 19:20
Ima li BiH selektora ili nema?!

Mnogo je nejasnoća na relaciji Rukometni savez Bosne i Hercegovine (RS BiH) - selektor Dragan Marković uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine.

Naime, dosadašnji selektor tvrdi da je saradnja još prije pola godine produžena, ali da još uvijek nije dobio novi ugovor, dok iz RS BiH jasno poručuju: "Saradnja nije produžena".

"Produžio sam ugovor s RS BiH prije šest mjeseci, ali ga još nisam dobio. Šta se dešava u Savezu ne znam, ne ulazim u njihovu politiku. Očigledno nešto ne štima, da ima opstrukcija. Ja radim kao da je sve u redu", poručio je popularni Marka, a prenose "Nezavisne novine".

Prošle sedmice je trebalo da bude održana sjednica na kojoj bi se razmatrao status selektora. Međutim, ona je otkazana.

"Koliko znam, selektoru Draganu Markoviću s jučerašnjim danom je istekao ugovor i isti nije produžen", naglasio je predsjednik Saveza Enid Tahirović i dodao: "Činimo sve kako bismo što prije sazvali Izvršni odbor, kojeg čini 12 ljudi. Tada ćemo razgovarati o svemu, između ostalog i o A reprezentaciji".

Kvalifikacije za odlazak na Mundijal u Francuskoj 2018. godine počinju 4. novembra utakmicom protiv Slovačke.

TUZLA
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igraće u grupi 1 sa selekcijama Slovačke, Kosova i Litvanije, a na sve tri utakmice domaćin će biti u tuzlanskoj dvorani "Mejdan".

Komentari / 0

Ostavite komentar