"Rusija nastavlila bombardovanje"

Ruski avioni bombardovali su pobunjeničke pozicije u Siriji, uključujući ruralne oblasti u blizini grada Džisr al-Šugur na severozapadu zemlje, pod kontrolom pobunjeničke alijanse među kojima je i ogranak Al-Kaide, grupa Nusra Front, javila je televizija al-Majaden sa sedištem u Libanu.

Svijet 01.10.2015 | 13:50
"Rusija nastavlila bombardovanje"

Avioni su izveli najmanje 30 udara a meta je bila "Osvajačka armija", navodi ta televizija naklonjena sirijskoj vladi, dodajući da su na meti bile militantne snage. Televizija je još javila da su na meti napada bile oblasti u provinciji Idlib, uključujući planinski region Zavija, kao i oblasti u provinciji Hama dalje prema jugu.

Televizija "Orijent njuz" prosirijske opozicije, javila je da su ruski avioni pogodili pobunjeničke pozicije u oblasti Hama.

Osvajačka armija je napredovala na severozapadu Sirije, zajedno sa drugim pobunjeničkim grupama od maja, i osvojila grad Idlib i Džisr al-šugur od vladini snaga, napredujući prema obalskim delovima zemlje, preneo je Rojters.

Rusija je juče počela vojne operacije protiv Islamske države u Siriji, a Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Izvor: N1

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Samo tako

01.10.2015 12:23

Mislim da ovo podrzava vise od 90% svieta takodje i SAD,samo se neki kriju,politicka igra kao i uvjek. Ipak svaka cast Rusima! Dase vidi kosu i sta mogu.

ODGOVORITE
Name

mrka kapa

01.10.2015 12:29

Ma jasta....udri bagru! Kada odsijecaju glave tada su hrabri...Rokaj do temelja.

ODGOVORITE
Name

Do kraja

01.10.2015 13:32

I temelj rokaj! Zasto ga ostaviti?

Name

xxx

01.10.2015 13:57

Gdje su te hrabre GLAVOSJEČE...BJEŽE KAO ZEČEVI...samo su hrabri na zavezanom i bespomoćnom čovjeku....