"Русија наставлила бомбардовање"

Руски авиони бомбардовали су побуњеничке позиције у Сирији, укључујући руралне области у близини града Џиср ал-Шугур на северозападу земље, под контролом побуњеничке алијансе међу којима је и огранак Ал-Каиде, група Нусра Фронт, јавила је телевизија ал-Мајаден са седиштем у Либану.

Свијет 01.10.2015 | 13:50
"Русија наставлила бомбардовање"

Авиони су извели најмање 30 удара а мета је била "Освајачка армија", наводи та телевизија наклоњена сиријској влади, додајући да су на мети биле милитантне снаге. Телевизија је још јавила да су на мети напада биле области у провинцији Идлиб, укључујући планински регион Завија, као и области у провинцији Хама даље према југу.

Телевизија "Оријент њуз" просиријске опозиције, јавила је да су руски авиони погодили побуњеничке позиције у области Хама.

Освајачка армија је напредовала на северозападу Сирије, заједно са другим побуњеничким групама од маја, и освојила град Идлиб и Џиср ал-шугур од владини снага, напредујући према обалским деловима земље, пренео је Ројтерс.

Русија је јуче почела војне операције против Исламске државе у Сирији, а Министарство одбране је саопштило да су мете војна опрема, комуникације, складишта оружја, муниција и гориво.

Извор: Н1

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Само тако

01.10.2015 12:23

Мислим да ово подрзава висе од 90% свиета такодје и САД,само се неки крију,политицка игра као и увјек. Ипак свака цаст Русима! Дасе види косу и ста могу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

01.10.2015 12:29

Ма јаста....удри багру! Када одсијецају главе тада су храбри...Рокај до темеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

До краја

01.10.2015 13:32

И темељ рокај! Засто га оставити?

Name

xxx

01.10.2015 13:57

Гдје су те храбре ГЛАВОСЈЕЧЕ...БЈЕЖЕ КАО ЗЕЧЕВИ...само су храбри на завезаном и беспомоћном човјеку....