Džanan Musa - obećanje ludom radovanje!

Zlatni kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine i MVP Eurobasketa Džanan Musa najvjerovatnije neće dobiti obećani stan u Bihaću.

Košarka 20.09.2015 | 10:40
Džanan Musa - obećanje ludom radovanje!

Kako je prenijela televizija "N1", kolegijum Gradskog vijeća Bihać povukao je prijedlog o kupovini stana Džananu Musi sa predloženog dnevnog reda 15. sjednice.

Umjesto toga, kolegijum je predložio Odluku o dodjeli sredstava Sportskom savezu Bihaća za nagrađivanje uspješnih sportista, što je potvrdio i savjetnik gradonačelnika Smail Toromanović.

"Nakon konsultacija s pravnicima gradonačelnik Grada Bihaća odlučio je da povuče tu odluku, jer ima pravnih i nedostataka tehničke prirode. S druge strane, kandidovali smo tačku, kojom ćemo dodijeliti u novčanom ekvivalentu, dakle novčana sredstva u visini od 60.000 KM Sportskom savezu grada Bihaća, koji će uraditi pravilnik o novčanom nagrađivanju istaknutih sportista", objasnio je Toromanović.

Podsjetimo, gradončelnik Bihaća Emdžad Galijašević je obećao da će pokloniti stan Džananu Musi nakon što su "zmajići" osvojili zlato na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, a Musa bio najbolji igrač turnira.

Komentari / 0

Ostavite komentar