Da li su kasarne spremne za izbjeglice?

Ministarstvo odbrane BiH angažovano je trenutno na analizi lokacija i kapaciteta vojnih objekata koji se mogu ustupiti na raspolaganje za potrebe privremenih prihvatnih centara na području BiH u slučaju masovnijeg priliva izbjeglica u BiH, potvrđeno je u ovom ministarstvu.

Bosna i Hercegovina 18.09.2015 | 19:44
Da li su kasarne spremne za izbjeglice?

Radi se o kapacitetima na području Bijeljine, Trebinja i Unsko-sanskog kantona, kao i drugim lokacijama u BiH za koje se smatra da bi se mogle koristiti kao privremeni prihvatni centri za prihvat i zbrinjavanje migranata i izbjeglica.

Odbrambene strukture BiH razmatraju i druge mogućnosti, uključujući i pružanje logističke podrške u slučaju masovnijeg priliva izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja zahvaćenih ratnim dešavanjima.

Iz Ministarstva odbrane BiH podsjećaju da je na sjednici Savjeta ministara BiH od 8. septembra ovo ministarstvo zaduženo da, u sklopu vlastitih nadležnosti, realizuje određene mjere iz Plana hitnih mjera za obezbjeđenje dodatnih kapaciteta, kontrolu i upravljanje prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

G

18.09.2015 18:08

Nek cekaju i ostat ce prazne

ODGOVORITE
Name

oko

18.09.2015 18:10

Kad stignu u kasarne , pošaljite ih na hadž o svom trošku !

ODGOVORITE
Name

Ja

18.09.2015 18:40

Ako hoce da pokazu njima da nasi politicari nista bolje nisu nego Asad, veruj te Oni bi se sto brze vratili u Siriju i ljubili ruke Asadu posle Bosansko Hercegovackog soka. Ziveli nasi politicari :-) Haha

ODGOVORITE