"Crnoj udovici" još nema presude

Nataša Petrović, koja je osuđena na 30 godina za učestvovanje u ubistvu muža, još je na slobodi.

Srbija 15.09.2015 | 13:15
"Crnoj udovici" još nema presude

Dok čeka odsluženje kazne, ona svoje provokativne fotografije postavlja po društvenim mrežama, a zanimljivo je da njen saučesnik u ubistvu nije na slobodi iako je osuđen na istu kaznu od 30 godina.

Nataša Petrović je iz pritvora puštena još pre godinu i po dana. U pritvoru je inače provela sedam godina. Na slobodi je dočekala i odluku Apelacionog suda u Beogradu, u januaru ove godine.

Tom odlukom potvrđena je presuda Višeg suda, koji je osudio na 30 godina zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo. Međutim, njen branilac se žalio Vrhovnom kasacionom sudu na to, i još se čeka konačna odluka - čitavih 19 meseci.

Ona je osuđena da je kao ubicu angažovala bivšeg pripadnika Policijske brigade Nenada Baračija, kome je Apelacioni sud zbog teškog ubistva iz koristoljublja potvrdio kaznu od 30 godina zatvora.

Istom presudom Draganu Šekularcu, koji je osuđen jer je pomogao Baračiju da sakrije pištolj nakon ubistva, kazna je smanjena sa četiri na tri godine zatvora.

Barači je tokom suđenja priznao ubistvo, ali je tvrdio da je smrtonosne hice u svog školskog druga ispalio u afektu, a ne iz koristoljublja. Navodno, Nenad je pretio da će mu povrediti članove porodice, a tvrdio je i da sa Natašom nije bio u intimnoj vezi.

Barači je osuđen jer je, kako je navedeno u presudi, kao dugogodišnji prijatelj Petrovića došao 14. aprila 2007. u njegov stan u Bulevaru Avnoja, i nakon kraćeg razgovora ispalio mu dva hica u glavu, jer mu je Nataša za to platila 5.000 evra, a obećala da će po izvršenom „poslu“ dobiti još 15.000 evra.

Petrovićeva je Baračiju pored toga obećala da će mu „povratiti sve što je izgubio dugujući novac njenom mužu, koji je bio zelenaš“.

Barači je morao da mu isplaćuje novac na ime glavnice i visokih kamata koje njegovi prijatelji nisu platili Petroviću, a koje je on sa njim upoznao i bio garant njihovog duga.

Zbog toga je morao da proda i stan u kome je živeo sa porodicom.

Nataša Petrović, znajući sve to, žalila se Baračiju da je suprug tuče i maltretira nju i decu govoreći mu šta je sve njen suprug spreman da uradi članu njegove porodice da bi naplatio dug i predložila mu da ga ubije.

Nataša je sa ubijenim Nenadom bila u braku 20 godina i sa njim ima dvoje dece.

Izvor: Blic

 

Komentari / 0

Ostavite komentar